Seuraavat ruoat auttavat sinua saamaan upeat hiukset!

Kellekään ei varmaan tule yllätyksenä, että syömämme ruoka vaikuttaa paljon ei pelkästään terveyteemme, vaan myös kauneuteemme, kuten ihoon, hiuksiin ja kynsiin.

Jos haaveilet pitkistä, paksuista, vahvoista ja hiiltävistä kutreista, on tärkeää, että syöt tarpeeksi oikeanlaista ruokaa. Jos ajattelit, että upeiden hiusten saamiseen riittää pelkkä laadukkaan shampoon ja hoitoaineen käyttö, olit siis väärässä!

Pidä huolta, että mutustat riittävästi seuraavia ruokia, sillä ne tekevät hiuksillesi hyvää.

 1. Banaanit
  Tämä hedelmä sisältää muun muassa biotiinia, joka on tärkeä rakennusaine hyvinvoivien hiusten ja hiustenkasvin ylläpitoon.

 2. Kananmunat
  Munat sisältävät runsaasti proteiinia, aminohappoja ja vitamiineja, jotka tekevät hyvää hiuksillesi. Kannattaakin syödä kananmunia säännöllisesti!

 3. Bataatti
  Valitse hiilihydraatin lähteeksi bataatti, sillä se on pullollaan vitamiineja, kaliumia ja beetakaroteenia, joka muuttuu elimistössäsi A-vitamiiniksi. A-vitamiini puolestaan auttaa suojaamaan hiuksiasi ja hiuspohjaasi.

 4. Pavut
  Valitse esimerkiksi kidney -tai mustapapuja, ja kutrisi kiittävät! Ne sisältävät nimittäin kumpikin runsaasti proteiinia, rautaa ja sinkkiä, jotka ovat tärkeitä ainesosia hiusten kasvun suhteen. Lisäksi pavut ovat pullollaan biotiinia!

 5. Lohi
  Lohi on hiustemme näkökulmasta yksi parhaista ruoista, jota voimme syödä. Lohen sisältämät omega-3-rasvahapot auttavat pitämään hiustenlähdön kurissa ja hiuksia kasvamaan paremmin.

 6. Saksanpähkinät
  Ota ruokavalioosi mukaan myös saksanpähkinät, sillä niissä on useita erilaisia ravintoaineita, kuten biotiinia, E-vitamiinia ja omega-3-rasvahappoja. Saksanpähkinä on itseasiassa ainoa pähkinä, joka näitä rasvahappoja sisältää!

 7. Kreikkalainen jogurtti
  Tämä herkku on täynnä proteiinia, D- ja B5-vitamiineja sekä hyviä bakteereja vatsallesi, ja hiuksesi nauttivat tästä herkusta myös!

 8. Tumman vihreät kasvikset
  Kannattaa pitää huolta siitä, että ruokavaliosi sisältää lehtikaalia, pinaattia ja parsakaalia, sillä nämä vihreät herkut sisältävät runsaasti A- ja C-vitamiineja. Kokeile vaikkapa herkutella seuraavan kerran itsetehdyillä lehtikaalisipseillä!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: All Women’s Talk / Kuva: Element5 Digital, Unsplash