Syksy on saapunut ja sen mukana tulevat myös uudet hiustrendit.

Vuodenajan vaihtuminen voi herättää halun uudistaa tyyliään. Tyyliään päivittävällä on tuolloin paljon tuoreita vaihtoehtoja, joista valita mieluisensa, koska vuodenajan vaihtuminen tuo mukanaan tietysti myös uusia, tuoreita trendejä.

Yksi helppo ja näppärä päivittää omaa lookiaan on se, että muuttaa hiustyyliään. Inspiraation lähteeksi tähän artikkeliin onkin koostettu syksyn ihanimmat trendit niin hiusvärien kuin -mallien osalta; tutustu niihin alla, valitse suosikkisi, suuntaa kampaajalle mallikuvien kera ja laita hiuksesi syyskuntoon!

Hiusvärit

Syksyn saapuessa luonto alkaa saada uudet, upeat ruskan sävyt, joten miksi et antaisi uuden sävyn myös hiuksillesi? Hiustrendejä listanneen Popsugarin mukaan tämän syksyn trendisävyt eivät kuitenkaan ole tyypillisimpiä syysvärejä, vaan monissa niistä yhdistyy eloisa sävy ja helppohoitoisuus – tällaisia trendisävyt ovat:

Tip dye -väri

Tässä tyylissä värjätään vain aivan latvojen kärkeä. Värjääjä John Alfredin mukaan tässä tyylissä ei tarvitse sitoutua, koska kun väriin kyllästyy, voi sen vaihtaa helposti vain leikata värjätyn kohda hiuksista pois.

Tässä on myös rajattomasti värivaihtoehtoja; hiukset voivat olla latvojen kärkeä lukuun ottamatta täysin luonnolliset, valtaosassa hiuksia voi olla yksi sävy ja latvassa toinen samasta värimaailmasta tai värit voivat olla täysin erilaiset. Alla yksi esimerkki:

Tumma, mutta kirjava

Dark beetle iridescent tones on yksi syksyn hiusväritrendeistä. Värimaailma on tässä tyylissä tumma, mutta seasta nousee esiin muitakin sävyjä. Se muistuttaa hieman kovakuoriaisten kirjavaa, tummaa selkämystä.

Värjääjä Josh Woodin mukaan viktoriaanisen goottimaiset sävyt ovat nostamassa suosiotaan, minkä lisäksi on sinistä ja mustaa, violettia ja mustaa sekä tätä dark beetle iridescent -tyyliä. Katso alta esimerkki:

Kasvoja kehystävä money piece

Money piece on kasvoja kehystävät raidat, jotka selvästi erottuvat muusta hiusväristä. Syksyllä money piecen värimaailma on syksyisiä sävyjä, mutta räväkämmätkin sävyt toimivat.

Hiusstylisti Dionne Smith arvelee, että syksyllä suositaan muun muassa punaviinin ja karamellin sävyjä money piece -raidoissa. Alla yksi esimerkki:

Kaikki kuparin sävyt

Popsugarin mukaan asiantuntijat ovat todenneet, että kuparin hetki parrasvaloissa ei ole ohi. Alfred kertoi, että kupari pysyy mukana trendikuvioissa tänä vuonnaja sen sävymaailma vaihtelee luonnollisesta punasävystä kirkkaampaan kupariin.

Tämän värin osalta parasta on se, että kampaajasi osaa löytää sinulle parhaiten sopivan sävyn, minkä takia tätä trendiä on niin helppo kokeilla, sillä sen saa sopimaan itselle. Katso esimerkki alta:

Näyttävä vaalea

Tämä sävy, nimeltään atomic blonde, on syntynyt, kun korona-lockdown helpotti ja ihmiset halusivat hiustensa olevan paksummat, kirkkaammat ja vaaleammat kuin koskaan aiemmin. Väriasiantuntija Harriet Muldoonin mukaan atomic blonde on räväkkä comeback-väri, sillä sen sävy on vahva, mutta siinä on nykyaikainen twisti.

”Monet tottuivat korona-aikana omaan luonnolliseen väriinsä, joten he tulivat kampaamoon sanoen haluavansa pitää hieman luonnollista väriään, joten vaikka tässä on menty kirkkaammaksi, on se pidetty todella luonnollisena yhdistelmänä”, Muldoon selitti Popsugarille.

Alla yksi esimerkki:

Hiusmallit

Trendisävyistä voidaankin siirtyä trendimalleihin. Popsugarin mukaan hiusalan ammattilaiset nostivat esiin muutaman dominoivan tyylin tälle syksylle, ja niissä kaikissa on olennaista helppohoitoisuus, viimeistelemättömyys sekä 1970-luvun henki nykyaikaan päivitettynä.

Popsugarin mukaan monet asiantuntijat totesivat, että heidän asiakkaansa ovat rohkeampia hiusmallin uudistamisen suhteen, mutta haluavat kuitenkin, että mallia on helppo hoitaa.

”Olen huomannut monien naisten olevan rohkeampia hiusten leikkamisen kanssa. Minun mielestä se johtuu koronapandemiasta ja ihmiset eivät ole enää niin kiintyneitä hiuksiinsa, koska kaiken kokemamme jälkeen heillä on ’elämä on lyhyt’ -asenne”, hiusstylisti Dom Seeley totesi.

Tällaisia trendimallit ovat:

Nykyajan takatukka

Takatukka, eli mulletti ei suinkaan ole uusi juttu, mutta se porskuttaa vahvana trendinä ja on suosittu syksyllä. Seeley pitää erityisesti mulletin susiversioista, jossa erittäin lyhyet kerrokset ja shag-tyyli yhdistyy pidempiin kerroksiin etenkin takaosassa. Jos haluat kokeilla jotain näyttävää, mutta viimeistelemättömän näköistä, on moderni mulletti silloin oiva valinta. Katso esimerkki alta:

Otsatukka, jossa on tekstuuria

Jos et ole valmis mihinkään dramaattiseen muutokseen, on otsatukan kanssa leikittely luovilla tyyleillä hyvä tapa muuttaa hiusmallia. Hiusstylisti Sophie Sugarmanin mukaan otsatukat ovat nyt kovassa huudossa ja etenkin sellaisia tehdään nyt paljon, missä on enemmän tekstuuria.

Hiusstylisti Ashley Streicherin mukaan monet yhdistävät otsatukan pitkiin ja keskimittaisiin hiuksiin. Hän lisäsi, että otsatukka on helpompi syksyllä, kun sää viilenee eikä se haittaa, kun hiukset ovat enemmän kasvoilla toisin kuin kuumalla kelillä. Alla yksi esimerkki:

70-luvun shag

1970-luku on todella takaisin – ABBAkin tekee comebackin! Jos hiusmuutoksen saralla et ole valmis mullettiin, voit kokeilla shagia. Popsugarin mukaan lähes kaikki heidän jututtumat hiusalan ammattilaiset ottivat esiin nykypäivän shag-mallin, jossa on raskaita kerroksia, otsatukka ja paljon volyymia.

”Otsatukka, jonka latvat osoittavat pois kasvoilta ja jossa on tekstuuria ja kerrostettua hapsottavaa liikettä, on avainasemassa tässä tyylissä”, Seeley kertoi ja lisäsi tyylin olevan käytännöllisempi ja pidempi kuin mulletti sekä täydellinen keskipituisille hiuksille.

Katso alta esimerkki:

Farrah Fawcett -kerrostus

Popsugarin mukaan tätä ei voinut jättää pois trendimallien listalta. Tämä tyyli sai aiemmin tänä vuonna TikTokin pauloihinsa ja nyt se on kehittyny erityiseksi.

”Farrah Fawcett ja erittäin retro look sopii siihen draamaan, joka ottaa mielestäni vallan tänä syksynä”, hiusstylisti Anable Santos sanoi.

”Paljon volyymia ja kerroksia rohkeissa, lämpimissä sävyissä saa tämän näyttämään vuodenaikaan sopivalta, mutta siinä on jotain uutta”, hän lisäsi ja totesi näkevänsä tämän tyylin etenkin pitkissä hiuksissa.

Alla yksi esimerkki:

Lähteet: Popsugar trendivärit ja trendimallit