Punaviinin ystävä on esimerkiksi aamuvirkku, kun taas valkoviinistä pitävä on todennäköisemmin yökyöpeli.

Viinivalintasi voi paljastaa paljon sinusta niin luonteen kuin mieltymysten osalta. Tuoreen kyselytutkimuksen perusteella tietyt ominaisuudet yhdistyvät todennäköisemmin joko puna- tai valkoviiniä juoviin henkilöihin, kertoo Metro.

Coravinin tilaamassa tutkimuksessa perehdyttiin eroavaisuuksiin punaviiniä ja valkoviiniä juovissa ihmisissä. 2 000 yli 21-vuotiaalle amerikkalaiselle tehty kysely toteutettiin ennen Yhdysvaltojen kansallista viinipäivää, joka on lauantaina 25. toukokuuta.

Valkoviinin ystävä: utelias yökyöpeli

Metron mukaan tutkimus paljasti, että valkoviinin ystävät ovat todennäköisemmin yökyöpeleitä ja ekstrovertteja. He kuuntelevat punk-musiikkia ja suosivat kissoja enemmän kuin koiria.

Valkoviiniä juovat kuvailevat itseään todennäköisemmin uteliaaksi, sarkastiseksi ja perfektionistiksi. He eivät ole niin viinitietoisia ja kuluttavat mieluummin hieman vähemmän rahaa per viinipullo (noin 30 euroa).

Punaviinin ystävä: nöyrä koiraihminen

Punaviinin ystävät sen sijaan ovat aamuvirkkuja ja introvertteja. Heidän mieleensä on jazz-musiikki ja he pitävät enemmän koirista kuin kissoista.

Metro kertoo, että punaviinistä pitävät ovat todennäköisemmin viinitietoisia ja käyttävät hieman enemmän rahaa pulloa kohti kuin valkoviinin ystävät (noin 35 euroa). He kuvailevat itseään todennäköisemmin seikkailunhaluiseksi/kokeilevaksi, nöyräksi ja järjestelmälliseksi.

Tutkimuksessa ilmeni, että itseään viinitietoiseksi kuvailleet punaviinin ystävät eivät huijanneet väitteellään: he todennäköisemmin tiesivät, miten viinilasia pidellään oikein, mitä tanniinit ovat ja miten kauan kestää, että viini hapettuu. Heille oli myös todennäköisemmin ”turn-off”, jos deitti ei ole perillä viineistä.

Neljä lasillista viikossa

Tulosten mukaan keskiverto osallistuja joi neljä lasia viiniä viikossa. Viinimieltymyksiin katsomatta mieluisin paikka viinin juomiselle oli omassa kodissa, mutta 62 prosenttia luopui viinilasillisesta töiden jälkeen tai päivällisellä, koska ei halunnut avata uutta pulloa.

Omassa kodissa juomisen lisäksi noin puolet (49%) osallistujista nauttii viinin juomisesta tapahtumissa tai illanistujaisissa. Tapahtumissa ollessaan kolme neljäsosaa juo samaa kuin kaikki muutkin, vaikka itse suosisikin jotain muuta.

Tapahtumaa isännöidessä/emännöidessä osallistujat myönsivät heittävänsä pois keskimäärin kolme osittain täyttä viinipulloa. Keskiverto osallistuja kuitenkin juo loppuun kolme pulloa viiniä kuukaudessa estääkseen sitä päätymästä vain viemäriin, mutta heittää pois kaksi osittain täyttä pulloa, jotka ovat menneet pilalle.

Lähde: Metro