Suomen hauskin hyväntekeväisyyskampanja huipentuu: Perjantaina vietetään Nenäpäivää

Nenät ovat punaisena pitkin perjantaita, kun hyväntekeväisyyskampanja kutsuu mukaan auttamaan maailman lapsia.

Nenäpäivä-kampanjaa on vietetty parhaillaan ympäri Suomen ja kampanja huipentuu perjantaina 8. marraskuuta varsinaiseen Nenäpäivään. Perjantain aikana Yle TV1 ja Yle TV2 esittävät suoraa neljän tunnin Nenäpäivä-lähetystä koko illan.

Hyväntekeväisyyskampanjan tavoitteena on saada kokoon miljoonapotti maailman lasten auttamiseksi. Viime vuonna Nenäpäivän keräystulos oli huimat 2,7 miljoonaa euroa.

Nenäpäivä-keräyksen varoilla saadaan maailmalla paljon hyvää aikaan. Tämän takaavat Nenäpäivän yhdeksän järjestöä, jotka vievät avun perille luotettavasti ja ammattitaidolla.

Nenäpäivä auttaa kaikista heikoimmassa asemassa olevia lapsia tavoitteenaan jokaisen lapsen oikeus ravintoon, koulutukseen, turvaan ja terveyteen. Maailman lapsia autetaan siellä, missä he asuvat, jotta he voisivat elää kotimaassaan turvallista elämää.

Eturivin artistit esiintyvät Nenäpäivässä

Ylen kanavien suoran lähetyksen juontavat Susanna Laine ja Janne Kataja. Heidän lisäksi mukana on avaruusaluksen kapteeni Kokanderiksi muuntautuva Jenni Kokander, jonka tehtävänä on pelastaa yhden illan aikana maapallon lapset, apunaan tunnetut henkilöt aina tasavallan presidentti Sauli Niinistöstä lähtien.

Suomen eturivin artistit – muun muassa Anna Puu, Reino Nordin, Irina, Robin Packalen, Ilta ja Younghearted – esiintyvät Nenäpäivässä. Illan aikana saadaan myös ensikosketus Nenäpäivänä julkaistaviin tuleviin hitteihin.

Nenäpäivän menossa on mukana myös suuri joukko julkkiksia, kuten Seksikäs-Suklaa, Armi Toivanen, Sami Hedberg, Kristiina Halttu, Riku Nieminen ja Markku Kanerva. Lisäksi tunnettuja neniä kuten Janni Hussi, Heikki Paasonen, Laura Malmivaara, Sara Parikka ja Ville “Darude” Virtanen nähdään illan aikana vastaamassa lahjoituspuheluihin Cristal Snow’n tsemppaamina.

Suorassa lähetyksessä on luvassa lisäksi koskettavia tositarinoita maailmalta. Terveiset Nenäpäivän avustuskohteista tuovat tämän vuoden Nenäpäivän lähetykseen Myanmarista uutistoimittaja-kirjailija Matti Rönkä, Burkina Fasossa vieraillut näyttelijä-opettaja Ernest Lawson ja Nenäpäivän työhön Keniassa tutustunut radiotoimittaja Jenni Poikelus.

Nenät vaihtuvat punaisiin ympäri Suomen

Vuosittain sadat tuhannet suomalaiset osallistuvat Nenäpäivään ja mukana osallistumassa ovat monet koulut, harrastusporukat ja yritykset. Lisäksi kampanja näkyy monen kaupungin katukuvassa ja kauppakeskuksissa ympäri Suomen.

Tänä vuonna Nenäpäivän punaiseen Nenään voi vaihtaa monella tavalla. Sen lisäksi, että voi hankkia itselleen punaisen täysin kierrätettävästä muovista valmistetun Nenän (mm. hyvin varustelluista apteekeista), onnistuu nenän punaaminen tapahtumissa jaettavilla Nenäpäivän esitteillä tai Instagramissa Nenäfiltterillä, kun taas TikTokissa voi kopitella punaista Nenää kaverin kanssa.

”Jokainen saa viettää Nenäpäivää omalla tavallaan – punaisella Nenällä tai ilman. Vaikka viihde ja huumori ovat Nenäpäivässä keskeisessä roolissa, on maailman lasten auttaminen tietenkin tärkeintä. Olemme iloisia, että niin monet haluavat olla mukana ja toivomme, että jokainen suomalainen löytää oman tapansa osallistua hyvän tekemiseen”, Nenäpäivän toiminnanjohtaja Riina Paasio kannustaa.

Nenäpäivä-keräys jatkuu vuoden loppuun saakka. Nenäpäivään voi osallistua myös varsinaisen Nenäpäivän jälkeen vaikkapa Tuure Boeliuksen Nenäpäivän koulukisan merkeissä tai hakemalla mukaan Nenäpäivän oppimatkalle Ugandaan.

Vuonna 2019 Nenäpäivä auttaa lapsia 17 maassa Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Voit lukea lisätietoja Nenäpäivästä täällä, lisätietoja Nenäpäivän tapahtumista löydät täältä, vinkkejä tavoista osallistua Nenäpäivään löydät täältä sekä lisätietoa Ylen Nenäpäivä-ohjelmista löydät täältä.

Nenäpäivä 8. marraskuuta 2019
Kello 19-20:30 Yle TV1
Kello 20:30-23 Yle TV2
Katsottavissa Areenassa suorana ja 30 vuorokautta ensilähetyksestä.