Kuiva ja kylmä talvi-ilma voi jättää jälkensä käsiisi, mutta niiden kuivumista voi onneksi myös ehkäistä.

Talvi voi olla rankkaa aikaa iholle ja keholle. Kerroimme aiemmin, miten kuivia huulia kannattaa hoitaa talven aikana ja tällä kertaa ovat vuorossa kädet.

Kuivat kädet eivät ole kauneinta katsottavaa eivätkä ne myös tunnu kovin miellyttävältä. Käsien kuivumista voi onneksi ehkäistä ennen kuin kuivumista pääsee tapahtumaan.

Alla on neljä hyvää vinkkiä käsien kuivumisen estämiseksi talven aikana.

Muista kuorinta

Jos kärsit jo valmiiksi kuivasta, lohkeilevasta ihosta, on käsille tarkoitetusta kuorinta-aineesta apua sen saamiseksi pois. Jos koetat ehkäistä käsien kuivumista, kuorinta auttaa myös silloin, koska se auttaa ihoa imemään enemmän kosteutta.

Luovu kuumasta vedestä

Käsiä on pakko pestä vuoden ympäri, joten sitä ei pidä lopettaa tekemästä talven aikana. Kuuma vesi voi kuitenkin kuivattaa ihoa, joten pyri pitämään vesi haaleana.

Kosteuta

Talven aikana on tärkeämpää kuin muulloin pitää mukana jatkuvasti hyvää käsivoidetta. Kuljeta sellaista laukussasi, jemmaa auton hansikaslokeroon ja pidä töissä omaa voidetta. Pidä kätesi kosteutettuna koko ajan ja kuivat kädet eivät pääse syntymään riesaksesi.

Käytä aina hanskoja

Kun ulkona on kylmä, täytyy käsiä suojata hanskoin jo niiden pitämiseksi lämpimänä, mutta myös niiden suojaamiseksi. Ja vaikka ulkona ei olisi kylmä, on silti syytä käyttää hanskoja. Käytä kumihanskoja suojana kemikaaleilta, kun siivoat sekä tiskatessa suojaamassa ihoa saippualta ja kuumalta vedeltä. Voit myös nukkua hanskat kädessä: hiero kosteusvoidetta käsiisi, laita puuvillahanskat käsiisi ja aamulla heräät sileiden käsien kera.

Lähde: Beauty High