Siivottomuus on häiritsevin piirre kumppanissa – suurelle osalle se voi olla parisuhteen kynnyskysymys

Ihmiset tuntevat olonsa epämukavaksi, jos kumppani välittää paljon vähemmän siisteydestä kuin he itse välittävät.

Jokaisella ihmisellä on omat tapansa ja piirteensä, jotka voivat ärsyttää yhtä ihmistä ja toinen ei niistä ole moksiskaan. Parisuhderintamalla nämä ärsyttävät seikat voivat kuitenkin olla sellaisia, että ne muodostuvat kynnyskysymykseksi suhteelle.

YouGov on teettänyt briteille kyselyn, jolla on selvitetty mitkä kumppanin tavat ja piirteet ovat sellaisia, jotka eniten ärsyttävät ja voivat jopa kaataa suhteen. Tuloksista ilmeni, että kaikista häiritsevintä on erilaisuus siisteyden suhteen.

The Independent kertoo, että 30 ominaisuuden listalta 71 prosenttia kyselyyn osallistuneista sanoi, että he kokisivat olonsa eniten epämukavaksi, jos joku välittäisi vähemmän siisteydestä kuin he itse.

”Siisteys voi olla kynnyskysymys monista syistä”, deittailuvalmentaja Jo Barnett sanoi.

”Enimmäkseen, jos yksi ihminen pitää paikat siistinä ja heidän kumppaninsa luo jatkuvasti sotkua ja kaaosta, voivat he kokea, että kumppani on epäkunnioittava ja itsekäs, tämä on jopa pahempi kuin epäsiisteys”, Barnett selitti The Independentille.

”Koeta löytää kompromissi”

Omien työkokemustensa perusteella Barnett sanoi ongelmien erilaiseen siisteyden tasoon liittyen juontuvat siitä, minkälaisen merkityksen henkilö laittaa kumppanin sottaisuudelle. Jos omassa suhteessasi tämä on yleinen ongelma, Barnett suosittelee puhumaan asiasta ja selittämään, miten kumppanin käytös saa sinut tuntemaan sen sijaan, että kritisoisit häntä.

”Tämä voi todella pelastaa suhteen, koeta löytää kompromissi”, asiantuntija suositteli.

Siivottomuuden lisäksi YouGovin kyselystä ilmeni, että 53 prosenttia vastaajista menettävät kiinnostuksensa, jos henkilö ei ole yhtä älykäs kuin hän itse on, kun taas 45 prosentille erilaiset näkemykset uskonnon suhteen olivat kynnyskysymys. Myös se, jos kumppani on huomattavasti vähemmän rento (53%) tai omaa vastakkaiset poliittiset näkemykset (41%) saa ihmiset tuntemaan olonsa epämukavaksi.

Kysely paljasti myös seikkoja, joista ei muodostu suurta kynnyskysymystä. Kyselyn mukaan 84 prosenttia ei haittaa, jos kumppani tienaa enemmän rahaa, on paljon hauskempi tai paljon järjestelmällisempi kuin itse on.

Sukupuolten välillä on omat eroavaisuuteensa siinä, miten paljon erilaiset seikat kumppanissa häiritsevät. Suurimmillaan erot ovat seksivietin suhteen: jos kumppanilla on paljon suuremmat seksihalut, häiritsisi se 46 prosenttia naisista, mutta vain 20 prosenttia miehistä.

Voit tutustua kyselyn tuloksiin tarkemmin täällä.

Mikä sinusta olisi häiritsevintä kumppanissa? Kerro mietteesi kommenteissa!

Lähde: The Independent


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.