Sosiaalisessa mediassa monet väittävät, että Markle teeskentelee raskauttaan.

Useat brittilehdet ovat uutisoineet sosiaalisessa mediassa leviävästä salaliittoteoriasta, jonka mukaan Meghan Markle, prinssi Harryn puoliso ja Sussexin herttuatar, ei olisikaan todellisuudessa raskaana. Trollien levittämästä teoriasta on kerrottu muun muassa Daily Mailin, The Sunin, Metron ja Expressin sivuilla.

Somessa väitetään, että Markle vain tekeytyy raskaaksi niin sanotun moonbump-tekoraskausmahan avulla, kun taas osa epäilee, että Sussexin herttuapari käyttää sijaissynnyttäjä, mikä haluttaisiin salata kansalta feikkivatsaa käyttämällä. Vastaavia tekomahoja käytetään muun muassa elokuvien ja tv-sarjojen kuvauksissa.

Salaliittoteoriaan uskovat käyttävät todisteinaan erilaisia kuvia ja videoita Marklen vatsasta, mitä on levinnyt julkisuudessa herttuattaren osallistuttua erilaisiin tapahtumiin. He etsivät kuvista ja videoista normaalista raskaudesta poikkeavia huomioita tueksi väitteilleen – esimerkiksi alla olevalla videolla kummastelua on herättänyt vatsan liike.

wibbly wobbly timey wimey bump...

Somessa on ihmetelty raskausvatsan muotoa ja kokoa sekä sitä, miten sen koko voi vaihdella niin paljon saman tapahtuman aikana otetuissa kuvissa ja kadota lähes kokonaan näkyvistä tämän istuessa. Monet ovat ihmetelleet myös, miten Markle pystyy menemään alas kyykkyyn korkeissa koroissa ja pääsee vaivatta ylös, vaikka raskaus on jo pitkällä.

Spring Brad

@SpringBrad1
@benzie55 @DrMom25MA @jdanko1451 @JessieBTyson @CrownOfSapphire @Facfortia @CelebLipstick
Looks at both women were at 6 months pregnancy, but one on the left side is looking natural, and the other on the right 🙄🙄🤪

TeaLipstickCeleb

@CelebLipstick
How a pregnant lady really squats, bends and gets back up vs #Meghan's "Different Pregnancy". #MeghanMarkle #Moonbump

Ihmettelyä salaliittoteoriaan uskovien keskuudessa on herättänyt sekin, ettei Sussexin herttuaparin esikoisen laskettua aikaa ole tiedotettu tarkemmin, vaan on puhuttu epämääräisesti keväästä. Tätä on verrattu siihen, miten hovi tiedotti Cambridgen herttuaparin lasten lasketuista ajoista: ensin tiedotettiin raskaudesta ja myöhemmin lasketun ajan kuukausi paljastettiin virallisella tiedotteella.

Lisää vettä myllyyn on saatu viimeisimmistä uutisista, joiden mukaan Markle ei aio synnyttää kuninkaallisten suosiman St. Maryn sairaalan Lindo Wing -osastolla. Marklen on myös uutisoitu haluavansa synnytykseen itse valitsemansa tiimin kokeneiden kuninkaallisten gynekologien sijaan, mutta protokollan mukaan heitä ei voi täysin sivuuttaa.

Sosiaalisessa mediassa salaliittoteoriaa levitetään muun muassa #moonbump-ja #megxit-aihetunnisteilla. Tumblrissa on lisäksi blogeja, jotka ovat keskittyneet paljastamaan Marklen ”feikkiraskauden” muun muassa tällaisilla julkaisuilla:

https://skippyisheretostay.tumblr.com/post/182079449058/now-you-see-it-now-you-dont-the-amazing
https://skippyisheretostay.tumblr.com/post/182573683553/thank-you-so-much-mmbelly

Toukokuussa 2018 avioituneen Sussexin herttuaparin esikoisen odotetaan syntyvän huhtikuun lopulla tai toukokuun alussa. Pariskunta sai positiivista julkisuutta vasta, kun he rikkoivat ennätyksiä heihin ja heidän työhönsä keskittyvän uuden Instagram-sivun kerättyä miljoonia seuraajia ennätysvauhtia sekä pariskunnan fanien järjestämästä #GlobalSussexBabyShower-somekampanjasta, jonka aikana ihmiset ovat lahjoittaneet rahaa Sussexin herttuaparin tukemille hyväntekeväisyysjärjestöille.