Potkuistakin voi selvitä, jos tekee oikeat asiat!

Potkut ovat aina ikävä juttu, eikä niissä ole juuri hurraamista. Melko harva meistä varmaankaan on potkuista innoissaan, vaikka toki joissakin tapauksessa potkut saattavat olla helpotus.


Useimmiten potkut ovat kuitenkin itsetunnolla kova kolaus, ja potkut saattavat myös aiheuttaa taloudellisia huolia.

Niin ikävä asia kuin potkut ovatkin, niistä voi kuitenkin selvitä kunnialla.

Noudata seuraavia neuvoja, jos saat joskus potkut työstäsi.

 1. Dokumentit
  Pidä huoli, että sinulla on tallessa työsopimus ja kaikki muutkin työhösi ja irtisanomiseesi liittyvät dokumentit. Varmista, että kaikki on mennyt pelisääntöjen mukaan, eikä sinua yritetä huijata.

 2. Pidä huoli oikeuksistasi
  Jos sinulla on vaikkapa pitämättömiä lomia tai bonuksia maksamatta, pidä huoli, että yritys maksaa sinulle kaikki sinulle kuuluvat oikeat summat.

 3. Ole asiallinen
  Vaikka kuinka ketuttaisi, pysy rauhallisena! Ei kannata haastaa riitaa esimiehesi kanssa ja polttaa siltoja. Tarvitset todennäköisesti kuitenkin suosittelijaa. Jos potkuissa olisikin jotain hämärää, pysy silti rauhallisena ja asiallisena.

 4. Ole avoin
  Potkuja on turha yrittää piilotella tai salailla, sillä niissä ei ole mitään hävettävää. Sitä paitsi, jos kerrot avoimesti tilanteestasi, voivat läheisesi ja tuttavasi auttaa sinua löytämään uuden työn.

 5. Päivitä CV:si
  Käytä ylimääräinen aikasi siihen, että päivität CV:si kuntoon ja pyydät suosituksia entisiltä työnantajilta, kollegoilta tai asiakkailta.

 6. Opiskele uutta
  Nyt kun sinulla on aikaa, kannattaa miettiä, mitkä taidot voisivat lisätä todennäköisyyttä, että saat uuden työn. Voisitko esimerkiksi parantaa kielitaitoasi, opetella käyttämään Photoshopia tai verestää Excel-taitojasi?

 7. Ole aktiivinen
  Kerro avoimesti etsiväsi töitä vaikkapa LinkedInissä. Avoimuus ja persoonallisuus ovat tärkeitä ominaisuuksia, jotka auttavat sinua löytämään uuden työn nopeammin.

 8. Pidä silmällä talouttasi
  Nyt on oikea aika kiristää kukkaronnyörejä, ellet satu olemaan uimaan rahassa. Ainakin siihen asti, kunnes löydät uuden työn.

 9. Muut rahavirrat
  Koita keksiä muita keinoja saada rahaa. Voisitko esimerkiksi tehdä freelancer-työtä tai myydä jotain?

 10. Ole positiivinen
  Työnhaussa on tärkeää pysyä positiivisena ja sinnikkäänä, sillä harvaa saa uuden työpaikan ensimmäisellä hakemuksella. Usko itseesi, älä ota hylkäyksiä henkilökohtaisesti ja ole optimistinen!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: All Women’s Talk