Monikielisellä versiolla Aalto vaihtaa sujuvasti kielestä toiseen.

Saara Aalto on julkaissut YouTubessa upean monikielisen version Monsters-kappaleesta, jolla hän edustaa Suomea tämän vuoden Euroviisuissa. Uudella versiolla Aalto soittaa pianoa ja esittää viisukappaleen 34 kielellä, vaihtaen sujuvasti kielestä toiseen.

Videolla kuullaan muun muassa niin englantia, ruotsia, ranskaa, italiaa kuin venäjää, armeniaa, azeria ja hepreaa – suomea tietysti unohtamatta. Lista kaikista kielistä on julkaistu YouTubessa videon yhteydessä.

Monikielinen versio on otettu vastaan erittäin positiivisesti ja sekä itse uusi versio että Aallon kielitaidot ovat keränneet kommenttiosiossa runsaasti kehuja. Monet ovat ilahtuneet myös siitä, että heidän oma kielensä oli mukana videolla.

”Upeaa Saara, upeaa! Heprean osuus toi kyyneleet silmiini”, yksi kommentoi.

”Vau! Olen tanskalainen ja ymmärsin sen. Miten uskomatonta. Hienoa Suomi! Rakkautta teille”, toinen kirjoitti.

Aalto on saanut kommenteissa kehuja myös muun muassa italian, puolan, ranskan ja armenian osuuksista videolla.

”Tämä on taidon määritelmä”, kommenteissa kehutaan.

”Olet todella voittaja tänä vuonna. Olet mahtava laulaja. 12 (pistettä) Ruotsista”, naapurimaasta lupaillaan.

”Vau. Harvoin saan väristyksiä lauloista, mutta tämä todella aiheutti niitä. Miten vahva esitys, joka oli niin emotionaalinen, että sai minut kyynelehtimään hieman. Tässä voi selvästi kuulla, kun kieli vaihtuu, mutta mikään niistä ei riko sanoja, rytmiä, flow’ta… ne kaikki mukautuvat yhteen yllättävän hyvin, vaikka jotku kielet ovat melko erilaisia”, eräs kommentoija sanoi.

Yksi kommentoija kertoi saaneensa kylmiä väreitä 34 kielellä, kun taas toinen tokaisi itkevänsä 34 kielellä. Kommenteissa oltiin myös vaikuttuneita siitä, että Aalto oli opetellut kaikki kielet ulkoa.

”Mahtavaa ilman sanoja hänen edessään! Uskomatonta!”, yksi kirjoittaa.

”Hyvää työtä Saara. Se merkitsee paljon, että opettelit kaikki nuo kielet ja äänesi oli ehdottomasti kaunis. 12 pistettä Iso-Britanniasta”, eräs kommentoi.

”Voisinpa sanoa ’todella upeeta’ 34 kielellä. Koska Saara on todella upea ja niin on hänen laulunsakin. Helsinki 2019!”, kommenteissa kehutaan.

Euroviisut järjestetään Portugalin Lissabonissa toukokuussa. Aalto on 15. esiintyjä ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina 8. toukokuuta ja kilpailee paikasta 12. toukokuuta järjestettävässä finaalissa.

Monikielinen Monsters ei ole ensimmäinen osoitus viisuedustajamme mielettömästä kielitaidosta. Aalto on julkaissut YouTubessa myös videon, jolla hän esittää Frozen-animaatiosta tutun Let It Go -kappaleen 15 eri kielellä – voit lukea lisää aiheesta täällä.