Ruiskeella kasvot kiinteämmäksi – uusi lääke lupaa hävittää kaksoisleuat

Lääkeaine voi tulla markkinoille kesän jälkeen, jos se saa hyväksynnän.

Biotekniikan alan yritys uskoo kehitelleensä ratkaisun kaksoisleukiin. Kyseessä on ATX-101-niminen lääkeruiske, jota ihotautilääkärit voisivat antaa.

Ruiskeen takana on Kythera Pharmaceuticals, jonka kehittelemä ATX-101-hoito on saanut Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n neuvoa-antavan lautakunnan hyväksynnän, mutta ei vielä itse FDA:n. Lautakunta antoi suosituksensa 19 kliinisen testin jälkeen, mihin osallistui 2 600 potilasta.

Newserin mukaan virasto yleensä noudattaa lautakunnan suosituksia ja lääkeruiske voi saada vihreää valoa toukokuussa. Jos FDA hyväksyy lääkeruiskeen, olisi se ihotautilääkäreiden käytettävissä kuukautta tai paria myöhemmin.

Lääkeaine on formulaatio synteettisesti johdetusta deoksikoolihaposta ja se tuhoaisi rasvaa leuan alta jättäen ympäröivän kudoksen pääosin ennalleen. Jos ATX-101 hyväksytään, on se ensimmäinen hoito, joka on suunniteltu poistamaan tiettyjä rasvakertymiä.

Hoito koostuisi useista lääkeainepistoksista, jotka lääkäri antaisi. Kythera ei ole Newserin mukaan julkaissut hoidolle vielä hintaa, mutta sen oletetaan olevan halvempi kuin leuan alle tehdyt rasvaimut, jotka voivat maksaa useita tuhansia euroja.

”Suurin huolenaiheeni on, että hyväksynnän jälkeen sitä aletaan käyttää muille alueille kasvoissa tai isommille rasvamäärille muissa osissa kehoa”, Society for Aesthetic Plastic Surgeryn johtaja kertoi medialle ja lisäsi, että väärissä käsissä se voisi pahentaa asioita.

Lähde: Newser


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.