Retinoli on ihon tarvitsema ihmeaine – lue miksi se vähentää ryppyjä, juonteita ja mustapäitä sekä parantaa akneihoa

Olet jo varmaan tietoinen, että monet ikääntyvään ihoon käytettävät tuotteet sisältävät retinolia. Se tekee iholle paljon muutakin hyvää kuin vähentää ikääntymisen merkkejä.

Tiedätkö siltikään vielä, että miksi tämä aine tekee ihosta paremman näköisen? Tämä ihon tarvitsema superaines esitellään Prevention -sivustolla. Sivustolla kerrotaan millä monilla tavoilla tämä aine on iholle hyväksi ja varsinkin ikääntyvälle iholle.

Näin retinoli tarkalleen ottaen toimii

Retinolin suotuisat vaikutukset iholle ovat tutkitusti totta. Sen tehokkuutta on tutkittu paljon ja tulokset ovat olleet erittäin hyviä. Se ei toimi pelkästään ikääntyvällä iholla, vaan siitä on apua myös esimerkiksi aknen hoidossa. Retinoidit ovat A-vitamiinijohdannaisia, joita löytyy useanlaisia ja ne toimivat useilla eri tavoilla. Ne voidaan jakaa kahteen eri osaan. Reseptinä saatavista tuotteista löytyy retinoideja ja vapaasti myytävissä olevissa tuotteissa taas on retinoleja.

Reseptituotteissa olevat retinoidit, kuten tretinoiini ja tazaroteeni, ovat jo aktiivisessa muodossa, joten ne ovat paljon vahvempia eivätkä siksi vie niin kauan aikaa, kun ne parantavat ihon ulkonäköä. Mutta toisaalta ne voivat ärsyttää ihoa helposti, koska kyse on niin voimakkaista tuotteista.

Retinolit taas eivät ole aktiivisia ennen kuin niitä on levitetty iholle. Levityksen jälkeen ne muuttuvat iholla retinoiinihapoksi. Se vie aikaa, joten siksi tulosten näkemisessä kestää pidemmän aikaa. Se ei silti välttämättä tarkoita sitä, että tulokset eivät olisi lopulta yhtä hyviä kuin retinoidien kohdalla.

Näillä tavoilla retinoli tekee ihosta paremmin näköisen

Retinolin tunnetuimmat hyödyt iholle liittyvät ikääntymiseen. Ne pääsevät syvälle ihon keskikerrokseen, jossa ne nopeuttava solujen uusiutumista ja stimuloivat kollageenin tuotantoa. Syvemmistä ihokerroksista tulee sakeampia ja ihon kyky sitoa vettä paranee. Näiden syiden vuoksi ihossa olevat juonteet ja rypyt silottuvat.

Myös ihon uloin osa kokee muutoksia. Se ohenee, jolloin siinä olevat värimuutokset vähentyvät, joten ihon värisävyt tasoittuvat. Sen avulla esimerkiksi ikääntyvässä ihossa näkyvät punaiset pisteet haalistuvat.

Retinoli auttaa myös akneen ja sen kerrotaan myös vähentävän mustapäitä (Byrdie.com). Se auttaa akneen, koska se normalisoi öljyrauhasten ja karvatuppien toimintaa. Retinoidien kerrotaan olevan paras ja nopein keino vähentää mustapäitä.

Voiko retinolin käytöstä olla jotain haittaa?

Kun käyttää ensimmäisen kerran retinolia sisältäviä tuotteita, kannattaa aloittaa käyttö varoen. Liian suuri määrä heti alussa voi ärsyttää ihoa. Iho voi myös kuivua. Mutta nämä oireet menevät yleensä kahden viikon aikana ohi, kun iho tottuu tähän uuteen aineeseen. Käytä retinolia sisältävää tuotetta ensin, vaikka vain kaksi kertaa viikossa.

Retinoli voi tehdä ihosta herkemmän auringon vaikutuksille. Siksi kannattaa käyttää myös aurinkovoidetta jokaisena päivänä. Jos iho ei tunnu tottuvan retinolin käyttöön, on olemassa myös toinen vaihtoehto, joka toimii samalla lailla kuin tämä A-vitamiinin johdannainen. Se on kasvijohdannainen, joka toimii retinolina, mutta ilman, että se aiheuttaisi punoitusta ja ärsytystä. Kyseessä on aine nimeltään bakuchiol.

Lähteet: Prevention ja Byrdie


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.