Näin saat helpotusta muun muassa tunkkaisiin ja huonosti kuivaaviin pyyhkeisiin.

Pyyhkeet ovat jokaisessa kodissa kovassa käytössä ja se jättää niihin jälkensä. Alla on vinkit, miten pidät pyyhkeesi pehmeänä, hajuttomana sekä mahdollisimman hyvin tehtävänsä hoitavina.

Ongelma 1: Pyyhkeet ovat tunkkaiset

Kukaan ei pidä haisevasta pyyhkeestä – etenkään ihanan kylvyn jälkeen. Jos puhtaissa pyyhkeissäsi on pysyvä haju, koeta pestä ne niin kuumassa vedessä kuin pyyhkeet kestävät ja laita sekaan noin 2,5-4,5 desiä etikkaa. Pese ne sen jälkeen uudelleen tavallisen pyykinpesuaineella. Muista myös aina laittaa pyyhkeesi kunnolla kuivumaan käytön jälkeen.

Ongelma 2: Pyyhkeet eivät kuivaa kunnolla

Tämä on uudempien pyyhkeiden ongelma. Pyyhkeiden pesu pesukoneessa ja kuivaus viidesti tai useammin voi auttaa lisäämään niiden imukykyä. Pesu voi poistaa osan valmistajien laittamista aineista, joilla pyyhkeistä on saatu pehmeät kauppoihin, sekä osan pyyhkeen vristä, molemmat kun voivat vaikuttaa pyyhkeen imukykyyn.

Ongelma 3: Pyyhkeistä irtoaa nukkaa

Jälleen pesu on ratkaisu. Muutaman kerran pesemällä ne pesukoneessa pitäisi poistaa irtokuidut.

Ongelma 4: Pyyhkeet haalistuvat

Jos haluat pitää pyyhkeesi kirkkaina ja värikkäine, laita etikkaa pesuaineen joukkoon ensimmäisellä pesukerralla. Kuivaa sitten pyyhkeet valmistajan ohjeiden mukaan.

Ongelma 5: Pyyhkeet ovat kuin hiomapaperia

Kukaan ei halua pyyhkeensä haisevan pahalle eikä myös tuntuvan karhealta. Pidä huolta, ettet käytä liikaa pesuainetta. Se voi saada pyyhkeesi tuntumaan karkeilta ja liiallinen pesuaine voi kasvattaa bakteereja ajan myötä.

Ongelma 6: Pyyhkeet eivät ole tarpeeksi pehmoisia

Ylläpidä pyyhkeidesi täyteläisyyttä pöyhimällä tai ravistelemalla pestyjä pyyhkeitä enenn kuin laita ne kuivausrumpuun ja pöyhi niitä uudelleen, kun otat ne sieltä pois.

Lähde: Good Housekeeping