Oli vuosi 1955, kun 26-vuotias Zahra Aboutalib kuljetettiin sairaalaan kovien supistusten vuoksi.

Zahra oli kuitenkin nähnyt erään naisen, joka kuoli synnytyksen aikana, joten hän pakeni sairaalasta peläten samaa kohtaloa.

46 vuotta myöhemmin, Zahra synnytti ”kivivauvan”, joka hämmästytti lääkäreitä ja tutkijoita ympäri maailmaa.

Varoitus herkimmille katsojille

Marokosta kotoisin oleva Zahra odotti esikoistaan vuonna 1955. Tuolloin Zahra ei vielä arvannut, että hänen tarinansa tulisi olemaan historiallisesti merkittävä lääketieteellisestä näkökulmasta katsottuna.

Zahra kärsi voimakkaista supistuksista kahden vuorokauden ajan, mutta ei pystynyt synnyttämään lasta. Sairaalaan päästyään hän kuuli, että lapsi pitäisi leikata keisarileikkauksella. Tuolloin Zahra meni paniikkiin. Hän oli kuullut eräästä naisesta, joka kuoli samankaltaisessa tilanteessa.

Lähti karkuun sairaalasta, mutta 46 vuotta myöhemmin tapahtui jotain uskomatonta

Zahra Aboutalibin kaltaisia tapauksia on tiettävästi sattunut ihmiskunnan historian aikana vain 290 kertaa.

Tällaista ilmiötä tunnetaan nimellä lithopedion. Kyseessä on tila jossa kohdun ulkopuolella kasvanut sikiö on kuollut ja alkanut kalkkeutua.

Tästä seuraa usein se, että äiti kantaa kivikovaa ”muumioitunutta” lasta loppuelämänsä ajan.

Zahran tapauksessa vaikuttaisi kuitenkin siltä, että hän vain päätti unohtaa olleensa edes raskaana. Hän ei saanut myöhemmin minkäänlaisia oireita ja päätyi adoptoimaan kolme lasta. Hän sai myös lapsenlapsia ja eli onnellista elämää. 75-vuotiaana tilanne kuitenkin muuttui, kun hän sai sietämättömän kovan vatsakivun.

Lääkärit epäilivät aluksi, että 75-vuotiaalla olisi kasvain, joten he lähettivät hänet välittömästi ultraääneen saadakseen vastauksen.

Oli kulunut 46 vuotta siitä, kun Zahra karkasi sairaalasta sikiö vatsassaan.

Lääkärit olivat kirjaimellisesti shokissa huomatessaan, että kasvain olikin muumioitunut sikiö.

Professori Taibi Quazzani kertoo uniikista tapauksesta dokumentissa ”The 46 year pregnancy”.

Sikiö oli kehittynyt äitinsä kohdun ulkopuolella ja muuttui lopulta tuntemattomaksi esineeksi äidin immuunijärjestelmässä. Tämän vuoksi hänen kehonsa keräsi kalsiumia sikiön ympärille ja lapsi muuttui ”kiveksi.” Kalsiumista koostuva ”kilpi” oli muodostunut vuosien varrella suuremmaksi suojellakseen Zahran kehoa tulehduksilta.

Zahra on tähänastisen tiedon mukaan ainut nainen maailmassa, jolla on ”kivivauva” mahassa 46 vuoden ajan. Zahra vietiin ultran jälkeen vaikeaan leikkaukseen ja lääkärit pelkäsivät että hän voisi menettää runsaasti verta. Leikkaus kuitenkin sujui erinomaisesti ja Zahra ”synnytti” kivivauvan vihdoin.

Voit katsoa alta tapauksesta kertovan dokumentin:

Jaa tämä erikoinen tarina Facebookissa, jos et ollut aikaisemmin tiennyt että sikiö voi muuttua kiveksi.