Käytkö pissalla varalta, kun esimerkiksi poistut kotoa. Se voi tuntua hyvältä ajatukselta, jos vessaa ei ole vähään aikaan käytettävissä.

Varalta pissaajien olisi hyvä tietää muutama tärkeä asia, jotka liittyvät omaan hyvinvointiin. Ihmisten pitäisi pissata 24 tunnin aikana noin kuudesta kahdeksaan kertaan, mutta jos pissaa myös silloin, kun ei ole oikeasti vielä hätä, määrä on todennäköisesti suurempi.

Liian usein pissaaminen on kuormittavaa pissaamiseen tarvittaville lihaksille

Jos pissaa silloinkin, kun ei ole hätä, tulee siitä olemaan pitkällä aikavälillä vain haittaa. Virtsarakon seinämä on täynnä lihaksia. Jos niitä käyttää päivän aikana liikaa, ne ylikuormittuvat, jolloin virtsarakko ei lopulta enää toimi hyvin. Paikat löystyvät ja sen jälkeen voi joutua kärsimään virtsankarkailusta.

Virtsarakon hallinnan menetys on yleinen ongelma. Siitä kärsii 10–36 prosenttia aikuisista, joista suurin osa on naisia ja yli 60-vuotiaita. Virtsankarkailua tapahtuu helposti silloin, jos yskäisee, aivastaa tai nostaa jotain painavaa.

Onneksi tästä vaivasta voi myös päästä eroon erilaisten harjoitusten avulla, joita ovat esimerkiksi lantionpohjan lihasharjoitukset.

Lähde: Huffpost