Oman tyyppisi tunnistamalla oikeanlaisten rintaliivien ostaminen voi olla helpompaa.

Kuten jokainen nainen varmasti tietää, on rintoja erilaisia, mutta kyse on muustakin kuin siitä, ovatko rinnat pienet tai isot. Alusvaatemerkki ThirdLove on selvittänyt, että rintoja on seitsemän erilaista tyyppiä.

Uusien rintaliivien ostaminen voi olla toisinaan jopa tuskastuttavaa puuhaa. Omien rintojen tyypin tunnistaminen voi kuitenkin tehdä ostosreissusta helpompaa.

Alla onkin ThirdLoven kuvaukset eri rintatyypeistä – tunnistatko omasi?

1. Pyöreät

pyoreatrinnat

Jos rintasi ovat yhtä täyteläiset ylhäältä ja alhaalta, ovat ne silloin pyöreät. Tällaisen varustuksen omaavat naiset eivät tarvitse rintaliiveiltä apua poven muotoilussa, sillä luonto on tehnyt sen jo puolestasi.

2. Eri ilmansuuntiin osoittavat – itä-länsirinnat

erisuuntiinrinnat

Jos nännisi osoittavat ulospäin – eri suuntiin – tai jos rintasi vaikuttavat suuntautuvan poispäin rinnan keskiosasta, kuulut todennäköisesti tähän luokkaan. Tällaisille rinnoille parhaat liivit ovat t-paitaliivit, sillä ne silottavat muotoa ja tuovat rintoja lähemmäs toisiaan.

3. Sivuille asettuneet

sivuilleasettuneetrinnat

Jos rintojesi välissä on selvästi väliä, kuulut tähän joukkoon. Tällaiset rinnat ovat yleensä hieman pyöreämmät muodoltaan kuin itä-länsirinnat. Sinulle parhaiten sopivat liivit kohottavat ja tuovat rintoja lähemmäs toisiaan.

4. Kyynelrinnat

kyyneleenmuotoisetrinnat

Kyyneleen muotoiset rinnat ovat pyöreät, mutta yläosasta eivät kuitenkaan niin täyteläiset kuin alhaalta. Jos rintasi ovat tällaiset, olet onnekas, sillä tähän tyyppiin sopii suurin osa rintaliiveistä.

5. Epäsymmetriset

epasymmetrisetrinnat

Monilla naisilla rinnat eivät olet täysin identtiset, mutta jos toinen rintasi on selvästi toista isompi, kuulut tähän kategoriaan. Yleensä ero rintojen koossa ei ole niin suuri, että tarvitsisit erityisesti sinulle sopivat liivit, vaan riittää, että hankit sellaiset rintsikat, joista voi poistaa toppauksen.

6. Kapeat

kapeatrinnat

Tässä tyypissä rinnat ovat ylhäältä kapeammat ja pyöreämmät alaosasta sekä nännit osoittavat alaspäin. Ne ovat myös pitkulaiset ja usein kuppikoko on pienehkö. Jos rintasi ovat tällaiset, valitse liivit, jotka kohottovat poveasi. Topatuilla liiveillä voit saada myös rinnat näyttämään suuremmilta.

7. Kellonmuotoiset

kellonmuotoisetrinnat

Nämä rinnat ovat samankaltaiset kuin kapeat, mutta kellonmuotoisilla rinnoilla on enemmän kokoa. Rintaliiviostoksilla kannattaakin pitää mielessä tukevat rintaliivit ja jättää balconette-liivit kauppaan.

ThirdLoven kuvauksiin ja esimerkkeihin eri tyypeille sopivista rintaliiveistä löydät täältä.

Lähde: Cosmopolitan UK, ThirdLove