Edesmenneen Walesin prinsessa Dianan upeat käsilaukut eivät olleet vain koristeita.

Dianaa pidettiin aikanaan maailman valokuvatuimpana naisena, joten hän todella tiesi, miten poseerata kameralle – ja miten ei.

Kun Diana osallistui johonkin tapahtumaan, hän kantoi aina mukanaan kädessä pidettävää laukkua, joka sopi hänen asuunsa kuin nenä päähän. Pikkuiseen laukkuun tuskin mahtui muuta kuin huulipuna, mutta prinsessa kantoikin laukkua aivan muunlaisesta käytännön syystä.

Rintavakolaukku

Diana kutsui itse näitä laukkuja leikillisesti ”rintavakolaukuikseen”, sillä hän piilotti niillä rintavakonsa noustessaan ulos autosta.

Ja näin todella on: jos näkee kuvan autosta nousevasta Dianasta, on hänellä varmasti pikkuinen käsilauku rintavakonsa suojana. Kuvia Dianasta laukkunsa kanssa voit katsella Harpers Bazaarin sivulta.

Myös kuningatar hyödyntää laukkua

Diana ei suinkaan ole ainoa, joka on käyttänyt käsilaukkua muuhunkin kuin sen perinteiseen tarkoitukseen. Englannin kuningatar Elisabet lähettää kuuleman mukaan kuuluisalla Launer-laukullaan viestejä henkilökunnalleen.

Jos hän siirtää laukun kädestä toiseen, hän viestittää tahtovansa lopettaa meneillään olevan keskustelun. Ja jos kuningatar asettaa laukkunsa pöydälle, on tosi kyseessä – silloin hän haluaa poistua paikalta seuraavan viiden minuutin aikana.

Lähde: Harpers Bazaar