Vuosien saatossa on syntynyt ja levinnyt monenlaisia myyttejä ja uskomuksia seksileluihin liittyen.

Oletko joskus ajatellut, että seksilelun ostaminen on vain epätoivoisille sinkkuille tarkoitettu juttu, kun he eivät löydä kumppania? Tai että seksilelujen käyttö pilaisi seksin sinulta? Nämä ovat yleisiä seksileluihin liittyviä myyttejä, joihin moni nainen uskoo, mutta turhaan.

Yksi näin ajatelleista naisista on seksiasiantuntija Nadia Bokody, joka kirjoittaa seksikolumneja News.com.au -sivustolla. Seksilelumyytteihin liittyvässä tekstissään Bokody toteaa, että oli uskonut näihin myytteihin, mutta tietää nyt, että ne ovat syntyneet halusta pitää naiset seksuaalisesti hillittynä naisten suojelemisen sijaan.

”Jos nainen ei enää miellä ’miehen löytämistä’ päätavoitteekseen ja vastaa itse omasta mielihyvästään, ei häntä niin helposti kontrolloida tai manipuloida”, Bokody kirjoittaa.

”Siinä on voimaa – ja sen johdosta tietty uhka kulttuurille, joka laittaa miesten halut etusijalle hinnalla millä hyvänsä – kun naiset ymmärtävät ja tunnustavat oman mielihyvänsä”, hän lisää.

Bodoky halusi kolumnissaan murtaa muutamia haitallisia seksilelumyyttejä, koska hänen mielestään jokaisen naisen pitäisi kokea on demand -orgasmeista syntyvä puhdas hurmostila, minkä lisäksi Bodoky uskoo, että seksileluun sijoittaminen on ensimmäinen askel kohti naisten voimaantumista. Alla 3 totuutta myyttien takaa.

Myytti 1: Vibraattorit tekevät sinut tunnottomaksi

Bodoky ei tiedä, miten tämä ajatus on levinnyt niin paljon, koska hänen mukaansa sen taustalla on lähes yhtä paljon tieteellistä pohjaa kuin siinä, että Jennifer Lopez väitti oliiviöljydieetin säilyttävän ihon ajattomana 23-vuotiaana.

”Ei ole yhtään mitään luotettavaa tutkimusta sen todisteeksi ja se on vastoin logiikka”, Bokody kirjoittaa.

”Mieti tätä: laitan 2 dollaria sellaiseen värisevään hierontatuoliin joka kerta, kun käyn Westfieldissä (kauppakeskus), ja viimeksi kun tarkistin, en ole menettänyt tuntoa selästäni ja niskastani”, hän jatkaa.

Bokodyn mukaan värinä auttaa edistämään verenkiertoa alueelle, jonka tarkoitus on lisätä (ei vähentää) herkkyyttä ja sen myötä ne ovat niin tehokkaita antamaan orgasmeja suurelle osalle naisista. Jos palaat käyttämään kättäsi tai kumppanin penistä, tunnet edelleen mielihyvää, mutta se voi olla erilaista kuin vibraattorilla kokemasi.

Myytti 2: Vibraattorit ovat uhka miehille

Bokodyn mukaan tämä on osittain totta, mutta pätee vain kaikista epätoivoisimmin epävarmoihin miehiin.

”Puhun naisena, joka on ollut onnellisesti yhdessä miehen kanssa neljän vuoden ajan, jos seksikumppanisi on itsevarma itsestään ja kyvyistään makuuhuoneessa, ei hän koe seksilelua uhaksi”, seksiasiantuntija toteaa.

Bokody muistuttaa, että seksilelujen käyttösi voi olla kumppanistasi jopa kiihottava ajatus.

Myytti 3: Vibraattoreihin jää koukkuun

Tiedätkö tai muistatko Sinkkuelämää-sarjasta sen jakson, jossa Charlotte jää koukkuun rabbit-vibraattoriin? Bokodyn mukaan tämä on saanut monet naiset uskomaan, että hekin päätyvät olemaan makuuhuoneessa lelun kanssa päiväkausia tavoitellessaan koukuttavia orgasmeja.

Näin ei kuitenkaan voi käydä. Bokodyn mukaan käytitpä vibraattoriasi kerran viikossa tai muutaman kerran päivässä, ei määrällä ole oikeastaan väliä.

”Ei ole mitään oikeaa määrä sille, miten monta kertaa tietyssä ajassa kehosi kokee mielihyvää”, Bokody kirjoittaa.

”Jos et soittele sairauspäivää itsellesi voidaksesi nauttia lelustasi niin usein, että olet vaarassa saada potkut, niin anna palaa”, hän päättää.

Voit lukea Bokodyn kolumnin kokonaisuudessaan englanniksi täällä. Lisäksi voit lukea aiemmin julkaistuista artikkelistamme, miten seksilelut voivat monipuolistaa seksielämää ja miksi sooloseksin harrastaminen esimerkiksi seksilelujen kanssa lounastauolla on hyvä idea.

Lähde: News.com.au