Mobiilipelin suosio on innostanut vanhempia nimeämään lapsiaan eri Pokémonien mukaan.

Pokémon Go -mobiilipeli on ollut viime viikot runsaasti esillä eikä ulkona liikkuessa ole voinut välttyä näkemästä ihmisiä, jotka ovat etsimässä Pokémoneja.

Kerroimme heinäkuun puolivälissä, kuinka peli on saanut ihmiset liikkumaan, mutta se ei ole sen ainoa vaikutus. BBC:n mukaan Yhdysvalloissa vanhemmat ovat alkaneet nimetä vauvojaan Pokémon hahmojen mukaan.

Raskaus- ja vanhemmuussivusto BabyCenterin mukaan Pokémoniin liittyvät nimet, kuten Roselia, Ash, Onyx ja Eevee ovat kasvattaneet suosiotaan. BBC:n mukaan sivusto kertoi, että noin puolet sen käyttäjistä pelaa Pokémon Go:ta säännöllisesti tällä hetkellä.

”Vanhemmat etsivät aina inspiraatiota pop-kulttuurista vauvojen nimiin ja tällä hetkellä mikään ei ole niin kuuma juttu kuin Pokémon Go”, BabyCenterin globaali päätoimittaja Linda Murray sanoi.

”On mahdollista, että vanhempien innostus pelin suhteen sytyttää heidän rakkautensa Pokémon-brändiä kohtaan ja antaa kipinän täysimittaiselle nimitrendille”, hän lisäsi.

Pokémon-nimitrendistä myös uutisoineen BuzzFeedin mukaan vuoden takaiseen aikaan verrattuna Eeveen suosio tyttöjen nimenä on noussut 1 377 sijaa ylemmäs. Onyxin kohdalla nousu on suurempi, sillä nimi harppasi 2 184 sijaa ylemmäs tyttöjen listalla.

BuzzFeedin mukaan Onyx oli lähes tuntematon nimi useita vuosikymmeniä, mutta sen suosio alkoi kasvaa 90-luvulla, kun Pokémon alun perin tuli tutuksi ihmisille ympäri maailman ja sitten hyppäsi suuresti nyt Pokémon Go:n myötä.

Myös nimet, kuten Star ja Ivy ovat kasvattaneet suosiotaan ja BuzzFeedin mukaan niiden taustalla voi olla Starmie- ja Ivysaur-Pokémonit. Starin suosio tyttöjen kohdalla on kasvanut 2 040 sijaa ja Ivy on poikien osalta noussut 1 287 sijaa.

Myös hahmot, joita pelissä ei ole vielä nähty, ovat kasvattaneet suosiotaan. BuzzFeedin mukaan Roselia-nimen suosio on noussut viime vuoteen verrattuna huimat 5 859 sijaa.

Pokémon-villityksen jatkuessa nähtäväksi jää, missä vaiheessa ensimmäiset Pikachut tai Pidgeyt kastetaan.

Mitä mieltä sinä olet tästä nimitrendistä? Ota kantaa alla!

Lähde: BBC, BuzzFeed