Vielä vuosi sitten odotettavaa oli yli 50 vuotta vähemmän, joten tilanne on vain mennyt huonompaan suuntaan.

Naiset joutuvat odottamaan pitkään ennen kuin heidän palkkansa ovat samaa luokkaa kuin miehillä. Maailman talousfoorumin (World Economic Forum, WEF) julkaiseman vuosittaisen tasa-arvoraportin mukaan jos nykyiset trendit jatkuvat, naiset tienaavat yhtä paljon kuin miehet 170 vuoden päästä, eli vuonna 2186, kertoo New York Post.

Tilanne ei ole viime vuoden raporttiin verrattuna parantunut – päinvastoin. Vuosi sitten julkaistu WEF:n raportti ennusti, että palkoissa päästäisiin tasa-arvoon vuonna 2133, mutta toisin kävi ja odotus on vain kasvanut 52 vuodella – voit lukea viime vuonna julkaisemamme artikkelin edellisestä raportista täällä.

Glamourin mukaan raportista ilmeni myös, että naiset tekevät päivittäin pidempiä työpäiviä kuin miehet. Esimerkiksi Yhdysvalloissa naiset tekevät töitä päivittäin 13 minuuttia enemmän kuin miehet, kun taas muualla maailmassa naiset tekevät keskimäärin 50 minuuttia enemmän töitä kuin miehet – yhteensä 39 lisätyöpäivää per kalenterivuosi.

WEF:n raportissa perehdyttiin koulutukseen, palkkaan, terveyteen ja poliittisiin oloihin 144 maassa. New York Postin mukaan siitä selvisi, että nykyisellä muutosnopeudella ja viime vuoteen verrattuna kasvaneeseen taloudelliseen eroon sukupuolten välillä, ei sitä saada kurottua kiinni 170 vuoteen.

Koulutuksen suhteen raportin uutiset ovat kuitenkin positiivisempia. New York Postin mukaan ero miesten ja naisten välillä saadan poistettua kymmenessä vuodessa.

WEF:n raportissa vertailtiin myös maita keskenään ja raportin mukaan pienimmät erot sukupuolten välillä ovat Islannissa, Suomessa, Norjassa, Ruotsissa ja Ruandassa.

Voit lukea koko raportin täältä.

Lähde: New York Post, Glamour