Avatun viinipullosi sisältö pysyy parempana pidempään, kun suojaat sen viinikondomilla.

Enää sinun ei tarvitse murehtia siitä, että viinisi menisi huonoksi, jos avaamasi pullo ei yhden illan aikana tyhjene. Viinipulloille on nimittäin kehitetty omat ”kondomit”, joiden tarkoitus on suojata pullon sisältöä avaamisen jälkeen.

Yksittäin pakatut, mustat viinikondomit muistuttavat tavallisia kondomeja ja ne rullataan avatun pullon päälle. Metron mukaan ne kutistuvat sopivaksi ja luovat vedenpitävän suojan.

Ne ovat myös sen verran pieniä kooltaan, että ne kulkevat mukana taskussa tai lompakossa, joten jos avaat viinipullosi liikenteessä, saat sen myös helposti ja varmasti suojattua avaamisen jälkeen. Viinikondomeja voi käyttää myös olut- ja viinapullojen suojana, mutta samppanjalle ne eivät sovi, koska viinikondomi voi silloin muuttua kondomi-ilmapalloksi.

Viinipulloille on olemassa erilaisia, koristeellisiakin sulkijoita, mutta ne usein tekevät pullosta korkeamman. Viinikondomien kohdalla näin ei kuitenkaan ole, joten sellaisen avulla avattu pullosi voi mahtua paremmin jääkaappiin.

Metron mukaan viinikondomit on kehitellyt Mitchell Strahan, joka käynnisti projektinsa Kickstarterin kautta. Viinikondomeille oli selvästi kysyntää, kun Strahan onnistui keräämään Kickstarterin kautta varoja 20 prosenttia yli tavoitesummansa.

Nyt viinikondomeja voi tilata esimerkiksi täältä. Jos päätät hankkia niitä, kannattaa ne pitää erillään tavallisista kondomeista – viinikondomit kun tuskin toimivat yhtä hyvin ehkäisynä kuin ne toimivat viinin suojana.

Lähde: Metro