Epäiletkö, että miehesi kärsii Peter Pan -syndroomasta? Nämä merkit todistavat, että olet oikeassa.

Tuntuuko sinusta, ettei miehesi osaa ottaa vastuuta mistään, eikä hän yksinkertaisesti ole vielä kypsä aikuinen? Jääkö esimerkiksi vastuu arjen, kodin ja perheen pyörittämisestä aina sinulle, kun taas mies käyttää aikansa pelaten tietokonepelejä, skeitaten tai virittäessään moottoripyöräänsä?

Tälle ilmiölle on olemassa nimi: Peter Pan -syndrooma. Nimi viittaa tarinaan Peter Panista; pojasta, joka kieltäytyy kasvamasta aikuiseksi. Vaikka tällainen mies voikin olla monella tavalla kiehtova ja jännittävä kumppani, on vastuun ja arjen jakaminen kyseisen miehen kanssa usein haasteellista ja äärimmäisen turhauttavaa.

Jos epäilet, että miehesi kärsii Peter Pan -syndroomasta, tarkista seuraavat merkit. Mitä useampi näistä mieheesi sopii, sitä todennäköisemmin olet epäilyksinesi oikeassa.

 1. Hän on lähes päivittäin yhteydessä äitiinsä, ja äiti saattaa pahimmassa tapauksessa edelleen pestä hänen pyykkinsä.

 2. Hän viettää aikaansa paljon häntä nuorempien kanssa, ja viettää viikonloppunsa usein bilettäen kuin parikymppiset, vaikka muut hänen ikäisensä ovat jo ohittaneet tämän vaiheen.

 3. Naisen tehtävä on palvella häntä. Hän odottaa, että nainen kyllä kokkaa, siivoaa ja silittää hänen bokserinsa. Häneltä itseltään on turha odottaa apua.

 4. Hän ei kykene toimivaan parisuhteeseen. Hän on joko riidoissa ex-tyttöystäviensä kanssa, tai edelleen seksisuhteissa heidän kanssaan. Hän nauttii vapaudesta, eikä halua sitoutua.

 5. Hän ei yksinkertaisesti osaa tehdä päätöksiä minkään elämänsä osa-alueen suhteen.

 6. Hänellä on vähän – jos ollenkaan – läheisiä ystäviä. Hänen tärkein ihmissuhteensa on hänen äitinsä, ja kavereikseen hän laskee ne, jotka kulloinkin käyvät bailaamassa hänen kanssaan.

 7. Hän on passiivisaggressiivinen. Hän loukkaantuu kaikesta, on huonotuulinen ja heittäytyy hankalaksi, jos asiat eivät mene hänen toiveidensa mukaan.

 8. Hän on narsistinen: jos häntä ei enää huvita tehdä jotakin, hän yksinkertaisesti lopettaa muista piittaamatta. Hän ei myöskään kestä minkäänlaista kritiikkiä.

 9. Hän ei osaa käsitellä rahaa. Hän kuluttaa kaikki rahansa nopeaan mielihyvään, kuten baareihin, peleihin tai naisiin.

 10. Hän syyttää kaikista ongelmistaan muita. Se, että hän olisi itse vastuussa jostakin, ei mahdu hänen kalloonsa.

  Jos miehelläsi on näitä piirteitä, saattaa olla turha toivo, että hän aikuistuisi ikinä.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Wunderweib / Kuva: Antoni Shkraba, Pexels