Kun purjehtii avioliiton satamaan, ei yleensä aikeena ole enää myöhemmin palata takaisin sinkkuelämän viettoon.

Elämä on kuitenkin arvaamatonta; avioliitto voi päättyä eroon. Kun eroprosessi on takana ja erosta on toipunut, alkaa moni miettiä uuden onnen löytämistä uuden kumppanin kanssa.

Deittailun maailmaan palaaminen saattaa kuitenkin tuntua avioeron jälkeen pelottavalta ja ahdistavalta, mutta asiantuntijan neuvot voivat tuoda helpotusta tilanteeseen. PureWow kääntyi deittailuvalmentaja Kala Gowerin puoleen ja kysyi häneltä neuvoja avioeron kokeneille sinkuille ja suomensimme nämä neuvot alle.

Anna itsellesi aikaa

Sinkkuelämä avaa ovet uusille ihmisille ja uusille kokemuksille. Mutta miksi kiirehtiä? PureWow’n mukaan on hyvä varmistaa, että on ottanut aikaa itselleen ja tilaa todella arvostaa tätä suurta muutosta elämässä ennen kuin jatkaa eteenpäin uuden ihmisen kanssa.

”Vie aikaa toipua jokaisesta suhteesta, olipa naimisissa tai ei, huolimatta siitä, oliko suhteen päättäminen oma ajatuksesi vai ei”, Gower sanoi.

”Mutta avioliittoon liittyy odotus yhdessä eletystä elämästä ja suunnitelmista. Joten ottaakin aikansa käsitellä tämä kaikki ja käydä läpi menetykseen liittyvät tunteet. Parisuhteen menettämisessä koetaan samaa suruprosessia kuin läheisen kuoleman yhteydessä. Ei ole mitään aikaikkunaa, kuinka paljon pitäisi ottaa aikaa itselleen, mutta sinun täytyy antaa itsesi työstää surua ja käydä toipumisprosessi läpi”, deittailuvalmentaja painotti.

Jos epäilyttää, tee lista

Ei ole oikeaa tai väärää aikaa aloittaa deittailua eron jälkeen. Ex-puolisosi voi olla valmis sinkkumarkkinoille heti seuraavalle viikolla, kun taas sinulla voi kestää vuosikin ennen kuin suostut lähtemään jonkun kanssa lasilliselle. Mutta mistä tunnistaa, että on todella valmis lähtemään takaisin deittailun pariin?

”Minä neuvon odottamaan siihen, että on perusteellisesti hyväksynyt asian; kun heräät ja huomaat, ettet muista milloin viimeksi tunsit mitään – hyvää tai huonoa – exääsi liittyen”, Gower totesi.

Tällaiseen pisteeseen pääseminen ei tapahdu kuitenkaan itsestään, vaan se vaatii todellista pohdiskelua kasvaa tällaisen dramaattisen tapahtuman jälkeen.

”Sillä välin ei pitäisi vain odotella tuota hyväksyntää. Sinun pitäisi rohkaista itseäsi prosessoimaan nuo tunteet ja antaa itsesi oppia suuret opetukset edellisestä suhteestasi”, Gower kertoi.

”Usein neuvon asiakkaita listaamaan hyviä ja huonoja puolia parisuhteen dynamiikasta, exän piirteistä, mitä he tekivät hyvin ja mitä he olisivat voineet tehdä paremmin, jotta todella oppii kokemuksistaan. Tämä prosessointi auttaa toipumista tapahtumaan paljon nopeammin”, hän jatkoi.

Laita itsesi etusijalle

Avioliitto voi päättyä eroon monesta syystä: joskus rakkaus loppuu, toisinaan siihen vaikuttavat ulkoiset tekijät. Jos ero on erityisen rumaa ja ikävää – kuten jos siihen liittyy uskottomuutta – kaipaavat osat sinua hellää hoivaa ennen kuin voit jatkaa eteenpäin. Tällaisia osia ovat muun muassa itsetunto ja itsevarmuus.

”Kannattaisi varmistaa, että nuo asiat ovat kunnossa ennen kuin palaat deittimarkkinoille, sillä muuten siinä on riski, että kohtaat ihmisiä, jotka saattavat vain haluta käyttää hyväksi tuota haavoittuvuutta”, Gower neuvoi.

”Parisuhteen löytäminen ja aloittaminen pitäisi tulla terveestä tilanteesta. Jos et ole parhaimmillasi, kun aloitat alustaan uudessa suhteessa, vedät vain uuden kumppanin mukanasi alas ja suhde on epäterve alusta lähtien”, deittailuvalmentaja lisäsi.

Gower suosittelee käyttämään aikaa avioliiton ja uuden suhteen välissä siihen, että nauttii elämästään sinkkuna.

”Mene itsekseen elokuviin tai vietä aikaa ystäviesi kanssa. Opi uudelleen, kuka olit ihmisenä ennen avioliittoasi, koska parisuhteet usein muuttavat ihmistä”, hän vinkkasi.

Suojaa itsesi

Kun olet valmis treffeille ja tapailemaan uusia ihmisiä, on selvää suojautua viedessään suhdetta fyysisemmälle – seksuaalisemmalle – tasolle. Omaa sydäntäänkin kannattaa kuitenkin myös suojella.

”Deittailun pitäisi olla hauskaa ja asioiden oppimista uudesta ihmisestä sekä itsestäsi. Jos nainen haluaa pitää vaihtoehdot avoinna ja pitää huskaa – kunhan hän kertoo siitä deittailemalleen henkilölle – sitten hänen pitäisi vain tehdä niin. Jos hän etsii jotain vakavaa, silloin kannattaa seurata tunteitaan, mutta varmistaa, että deittailee tyyppiä, joka on samalla sivulla, samoin odotuksin ennen kuin harrastaa seksiä”, Gower neuvoi.

Unohda ’tyyppisi’

Usein ihmisillä on mielessään, mitä ominaisuuksia tai piirteitä kaipaavat kumppanistaan, mutta tietyn ’tyypin’ etsiminen kannattaa PureWow’n mukaan unohtaa, etenkin avioeron jälkeen.

”Kokeile”, Gower kannustaa.

”Anna mahdollisuus tyypille, jota et olisi ennen vilkaissutkaan uudestaan. Pidä tietysti järki päässä ja muista omat moraalisi ja odotukset luonteen suhteen, mutta se, mitä näet päältäpäin on usein vain jäävuoren huippu siitä, minkälainen ihminen todella on”, hän jatkoi.

Tässä uudessa elämänvaiheessa parasta on se, että jos deittaillessa kohtaat jotain, mistä et pidä, voit jatkaa eteenpäin.

”Koeta olla tyytymättä ensimmäiseen laivaan, joka saapuu satamaasi eron jälkeen”, Gower huomautti.

Ota ilo irti sovelluksista

Jos olet ollut pidempään naimisissa, eivät deittisovellukset ole välttämättä sinulle tuttu juttu. Niiden suosio räjähti valtavaksi joitakin vuosia sitten ja jos ei itse ole niitä aiemmin käyttänyt, niin todennäköisesti on ainakin kuullut tarinoita ja kokemuksia deittisovelluksista ystäviltä ja tuttavilta.

Tinder Nightmares on juttu ihan hyvästä syystä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinäkin kokisit jotain ikävää tai suuria pettymyksiä deittisovelluksien kautta – varsinkin jos käytät oikeita sivustoja ja sovelluksia.

”Selvitä, mitkä sovellukset tai sivustot ovat suosittuja siellä, missä sinä asut, jotta saat mahdollisimman laajan tarjonnan sinkuista”, Gower suositteli.

”Mutta jos etsit jotain vakavaa, pysy loitolla Tinderistä ja Bumblesta ja kokeile jotain maksullista, kuten Match.comia. Jos sinulla ei ole varaa siihen, on OKCupid myös hyvä vaihtoehto ja opit jopa muista sen käyttäjistä jotain pinnallisten seikkojen ohessa. Näitä alustoja käyttävät ovat yleensä enemmän mukana deittailussa”, deittailuvalmentaja kertoi.

”Jos kuitenkin haluat pitää vaihtoehdot vapaana ja pitää hauskaa, ovat Tinder ja Bumble mainioita apukeinoja. Bumblessa on usein parempia miehiä ja koska naiset laittavat ensin viestiä, vältyt paremmin ällöttäviltä viesteiltä”, hän jatkoi.

Entä jos kuviossa on lapsia?

Kun on lapsia, voi deittailulle olla vaikea löytää aikaa, mutta tämän takiahan muutit lähemmäs omaa perhettäsi? PureWow suosittelee muistamaan, että mitä onnellisempi sinä olet, sitä onnellisempia lapsesi ovat.

”Koeta muistaa, että vaikka sinulla on lapsia, ei sinun elämäsi ja onnellisuutesi tarvitse olla jäissä sen takia”, Gower sanoi.

”Varmista kuitenkin, että annat aikasi fiksusti ihmisille, jotka ovat sen arvoisia, ennen kuin sovit treffejä. Täydellistä ajankohtaa lasten tapaamiselle ei ole, mutta on olemassa kiva tasapaino ’liian aikaista, he kiintyvät’ ja ’minuun sattuu, jos he eivät tule toimeen’ välillä”, hän lisäsi.

PureWow’n mukaan tässä ei välttämättä halua ottaa exän tunteita huomioon, mutta hän tulee kuitenkin olemaan osa elämääsi pitkään, jos teillä on lapsia. Vältä siis vaikeaa tilannetta ja ota hänet huomioon, kun alat pohtia uuden kumppanin esittelyä lapsille.

”Ole hyvä yhteishuoltaja. Sinä et tarvitse ex-puolison lupaa, mutta aiheesta kertominen etukäteen – jos teillä on tarpeeksi terveet välit – on kohteliasta”, Gower huomautti.

Vaikka elämässä avioeron jälkeen voi olla paljon opittavaa ja totuteltavaa, ja osa niistä on vähemmän ilahduttavia kuin toiset, ei deittailun pitäisi päätyä ikävien seikkojen listalle. Pysy turvassa ja pidä hauskaa!

Lähde: PureWow