Kaupoista löytyy runsas määrä erilaista kosmetiikkaa, joista voi olla vaikea valita omalle iholle parhaiten sopivat tuotteet, jotka saattavat olla myös todella kalliita.

Mutta myös yksinkertaiset ja halvat ainesosat voivat tehdä iholle hyvää, ja niitä esitellään WebMD -sivustolla. Jotkut luonnolliset aineosat voivat olla ihan yhtä tehokkaita, kuin tarkoin suunnitellut ja tuotetut tuotteet.

Jotkut ihmiset haluavat syödä pelkästään puhtaista aineksista tuotettua ruokaa, joista osa haluaa laajentaa tätä myös kauneustuotteisiin. Sellaisten löytyminen kaupoista ei ole kovin helppoa kuin esimerkiksi luomuruuan löytäminen. Mutta kyllä niitä silti löytyy ja tässä niistä seitsemän esimerkkiä.

1. Kookosöljy

Kookosöljyn on tutkittu estävän kehon tulehduksia. Se auttaa myös kuivaan ja kutisevaan ihoon sekä ihosairauksiin, kuten ekseema ja psoriasis. Mutta sitä ei kannata käyttää ihan jokaiseen iho-ongelmaan, koska esimerkiksi aknessa se vain pahentaa oireita.

2. Rohtosammakonputki

Rohtosammakonputki on muinainen yrtti, jota käytetään paljon aasialaisessa keittiössä. Siinä olevat kemikaalit lisäävät verenkiertoa ja vahvistavat ihoa. Siksi se esimerkiksi parantaa haavat normaalia nopeammin.

3. Vihreä tee

Vihreän teen juomisen on uutisoitu olevan todella terveellistä, joka voi johtaa pidempään ja terveempään elämään. Mutta sitä voi laittaa myös iholle. Sen käytöstä on saatu hyviä tuloksia esimerkiksi ihon ikääntymiseen liittyvissä asioissa. Se auttaa myös hoitamaan auringon aiheuttamia vaurioita. On olemassa myös aurinkovoiteita, joista löytyy vihreää teetä.

4. Kaurapuuro

Kaurapuuroakin voi laittaa kasvoille. Siitä löytyy paljon avenantramideja, jotka vähentävät tulehduksia ja ihottumaa. Siitä löytyy myös ihoa kosteuttavia aineksia, kuten beetaglukaania ja tärkkelystä.

5. Karitevoi

Karitevoi estää tulehduksia ja vähentää kutinaa. Sitä löytyy monista kosteusvoiteista. Se rauhoittaa ihoa eikä se aiheuta kovin helposti allergiaa.

6. Soija

Soija estää pigmenttien muodostumista ja se parantaa kollageenin tuotantoa. Soijapavuissa on erilaisia kemikaaleja, jotka vaikuttavat ihoon suotuisasti. Se kirkastaa ihoa ja toimii myös aurinkosuojana sekä pitää ihon tasaisempana.

7. Teepuuöljy

Teepuuöljy on luonnon oma antisepti, joka auttaa torjumaan iholta erilaisia bakteereja ja sieniä. Siitä voi olla apua akneen, mutta se voi myös ärsyttää ihoa. Siksi sitä kannattaa kokeilla ensin pienellä alueelle ja sen jälkeen tarkkailla, että alkaako iho esimerkiksi punoittamaan tai tuleeko siihen ihottumaa.

Kannattaa ensin keskustella ihonhoidonammattilaisen kanssa, että mikä näistä luonnon tarjoamista tuotteista sopii sinun ihollesi parhaiten, ennen kuin alat testaamaan niitä.

Lähde: WebMD