Ihotautilääkärin neuvoilla hoidat ihosi kuntoon auringossa palamisen jälkeen.

Luultavasti jokainen tietää, miten tärkeä on suojautua auringolta ja käyttää hyvän suojakertoimen omaavia tuotteita. Joskus kuitenkin auringossa palamiselta on vaikea välttyä, minkä takia seattlelainen ihotautilääkäri Heather Rogers kertoi Pure Wow’lle parhaat vinkkinsä, miten hoitaa palanutta ihoa.

1. Hoida kipua

Saadaksesi hetkellistä helpotusta heti auringossa palamisen jälkeen, Rogers suositteli ottamaan särkylääkettä tai viileän kylvyn tai laittamaan kylmän, märän pyyhkeen tai vastaavan palaneelle alueelle useasti päivässä.

”Muista olla varovainen, että sinulle ei tule liian kylmä tai kuuma. Kun ihosi on palanut, kehosi kyky kontrolloida lämpötilaa heikentyy”, Rogers sanoi.

2. Käytä kosteusvoidetta (oikeaan aikaan)

Laita todella kosteuttavaa rasvaa tai voidetta. Pure Wow’n mukaan on kuitenkin syytä ottaa huomioon, että ajoituksella on väliä. Rogers neuvoi kosteuttamaan ihoa, kun se on märkä, jotta se vangitsee vettä ihon pinnan alle auttamaan sen parantumista nopeammin. Koeta tehdä tämä mahdollisimman usein.

3. Kosteuta sisältä käsin

Iholle laitettavat kosteuttavat tuotteet ovat hyviä, mutta ne pitäisi yhdistää ”sisäiseen kosteutukseen”. Pure Wow’n mukaan kannattaa pyrkiä juomaan 8-10 lasillista vettä päivässä korvataksesi menettämäsi nesteet ja estämään nestehukkaa. Koeta myös rajoittaa sellaisten juomien nauttimista, jotka kuivattavat lisää, kuten kahvia tai alkoholia.

4. Älä raavi

Jos olet epäonnekkaasti palanut niin pahasti, että iho alkaa mennä rakkuloille, tee kaikkesi, jotta et raavi ja räplää niitä.

”Rakot ovat luonnollinen laastari parantamassa arkaa ihoa alla, joten anna niiden aueta itsekseen”, Rogers totesi.

”Yksi rakoille mennyt auringonpolttama tuplaa riskisi sairastua myöhemmin ihosyöpään, joten jos olet kerran tai useammin palanut näin pahasti auringossa, muista kertoa siitä ihotautilääkärillesi ja muista tarkistuttaa ihosi joka vuosi”, hän neuvoi.

5. Pysy pois auringosta

Tämä voi vaikuttaa itsestäänselvältä, mutta houkutusta on vaikea välttää, etenkin lomalla.

”Auringossa palanut iho on vielä alttiimpi auringon haitallisille UV-säteille, joten varmista, että sinulla on mukanasi hattu ja auringolta suojaavia vaatteita”, Rogers painotti.

Lähde: Pure Wow