Se, että säännöllinen kuukautiskierto muuttuu epäsäännölliseksi, voi johtua monesta eri syystä. Sellaista voi aiheuttaa esimerkiksi kova stressi tai vaihdevuosien lähestyminen, mutta uusiakin syitä on tunnistettu ja ne liittyvät koronaan.

Jos olet huomannut kuukautiskiertosi muuttuneen epäsäännölliseksi selkeästi sen jälkeen, kun tämä korona-aika alkoi, et ole ainoa. Uutissivustolla The Times of India kerrotaan, että monet lääkärit ovat huomanneet jo tämän muutoksen. Heidän vastaanotolleen on tullut jo noin 20–25 % enemmän naisia tämän ongelman takia.

Syynä tähän nousuun on arveltu olevan stressi. Sellaista voi aiheutua monesta eri syystä, mutta tämän pandemian takia yhä useampi on stressaantunut. Stressi voi muuttaa säännöllisen kierron epäsäännölliseksi.

Se, että miksi tämä aika on ollut monelle niin stressaavaa, johtuu monenlaisista syistä. Lehti listaa niistä muutaman, jotka liittyvät taloudelliseen epävarmuuteen, vaikeuksiin saada apua lastenhoidossa sekä kotiaskareiden tekemiseen jäävään vähäiseen aikaan.

Lehden saamien tietojen mukaan toinen syy kuukautiskierron epäsäännöllisyyteen voi olla se, että monet ovat syöneet korona-aikana enemmän kuin yleensä ja liikkuneet vähemmän. Jos paino on noussut, on sekin voinut vaikuttaa kuukautiskierron säännöllisyyteen.

Kannattaa käydä vaa’alla, jos kuukautisten epäsäännöllisyys on alkanut vaivaamaan, ja herkkuja on tullut syötyä viime aikoina normaalia enemmän. Mutta muista, että moni muukin asia voi vaikuttaa kuukautiskierron säännöllisyyteen ja kuukautisten myöhästymiseen.

Lue täältä lisää syistä, jotka voivat olla syynä myöhästyneisiin kuukautisiin.

Lähde: The Times of India