Nämä aktiviteetit ja teot sopivat mainiosti tähän vuodenaikaan.

Omenat, ruutupaidat, puista pudonneet lehdet, kynttilät. Nämä ovat vain muutama esimerkki asioista, joille on tarvetta alle listattuja syksyisiä tekoja toteuttaessa.

Syyspäivistä voi nauttia monin tavoin. PureWow on listannut yli 60 syksyistä aktiviteettia, ja poimimme niiden joukosta inspiraatioksi 20 tekoa.

1. Syyspiknikille. Pakkaa koriin tai kassiin eväät usean ihmisen tarpeisiin, vaikka piknikille lähtisi vain sinä ja muutama ystäväsi. Muista pukeutua lämpimästi.

2. Syysherkkuostoksille. Käy ostamassa esimerkiksi torilta syksyn satoa kotiin herkuteltavaksi.

3. Pyöräilemään. Kun luonto vaihtaa väriään, on ulkona kaunista. Nauti kotipaikkakuntasi syksyisestä luonnosta ja käy tekemässä reipas pyörälenkki.

4. Vaihda sali ulkoilmaan. Raikkaassa aamusäässä tehty lenkki antaa erilaista virtaa päivän ajalle kuin aamuinen salitreeni.

5. Hyppää lehtikasaan. Jos sinulla on oma piha, jossa on haravoitavaa, kasaa niistä lehtikasa ja kellahda sinne, päästäen samalla sisäisen lapsesi valloilleen. Muista kuitenkin olla varovainen, ettet loukkaa itseäsi.

6. Mökille. Lähde rakkaasi tai parhaiden ystäviesi kanssa arkimaailmaa karkuun viikonlopuksi mökille. Ota lämpimiä neuleita mukaan ja käy kuljeskelemassa syksyisessä metsässä.

7. Tee iso annos herkullista pataruokaa. Tuhti pataruoka sopii syksyyn ja kun teet paljon kerralla, saat ruoan usealle päivälle – tai syöjälle, joten voit pitää syksyiset päivälliskutsut.

8. Sukella hyvän kirjan maailmaan. Ota kirja kainaloosi ja suuntaa ulos lukemaan raikkaassa syyssäässä tai mene kirjan kanssa lempikahvilaasi – tai pysy kotona. Valitse itsellesi parhaiten sopiva paikka, jossa antaa kirjan tarinan viedä sinut mukaansa.

9. Korista kuisti/ulko-ovi. Luo syksyistä tunnelmaa kotisi ulkopuolelle laittamalla vuodenaikaan sopivia koristuksia esille.

10. Pese ikkunat. Syksyllä on hyvä mahdollisuus pestä ikkunat, joten voit ihailla maisemia kirkkaiden lasien läpi.

11. Tunnelmoi kynttilöiden kera. Kynttilät kuuluvat pimeään vuodenaikaan. Osta kaupasta syksyltä tuoksuvia kynttilöitä ja nauti ihanasta tunnelmasta kotona.

12. Seuraa lintujen muuttoa. Muuttolintuparven lento voi olla upeaa seurattavaa.

13. Katso syksyinen elokuva. Uppoudu hetkeksi muihin maailmoihin katsomalla vuodenaikaan sopiva elokuva.

14. Korista kotisi lehdillä ja kävyillä. Käy keräämässä ulkoa kauniita lehtiä ja erikokoisia käpyjä ja tee niistä hauskoja sisustusasetelmia kotiisi.

15. Ilta nuotiolla. Ystäväporukka nuotion ääressä kera kuuman kaakaon on hauskaa vaihtelua illanviettoihin esimerkiksi viikonlopulle. Muista vain huolehtia, että nuotio on sammutettu illan päätteeksi.

16. Pukeudu ruutuun ja flanelliin. Ruutu- ja flanellipaidat ovat kuin tehty syksyä varten.

17. Loihdi jotain hyvää omenoista. Omenoista syntyy monenlaista herkullista syötävää ja ne sopivat syksyyn kuin nenä päähän.

18. Ihastele tähtitaivasta. Nyt on tarpeeksi pimeää, että tähtien tuiketta on helppo ihailla. Muista jälleen pukeutua lämpimästi.

19. Lahjaostoksille. Joulu on enää parin kuukauden päässä. Säästä itsesi lahjastressiltä ja ala tehdä hankintoja jo syksyllä.

20. Inspiroidu kiitospäivästä. Kanadassa kiitospäivää on vietetty lokakuun alkupuolella, kun taas Yhdysvalloissa sitä vietetään marraskuun lopulla. Inspiroidu juhlapäivän nimestä ja listaa ylös asioita, joista olet kiitollinen.

Lisää ideoita syyspuuhiin löydät täältä.

Lähde: PureWow