Vaikka energiasyöppö saattaa kuulostaa kodin vanhalta sähkölaitteelta, se on tosielämän termi ihmisille elämässäsi, jotka imevät kaiken energian.

Energiasyöpön ei tarvitse olla lainkaan vihollinen – hän voi olla jopa paras ystäväsi. Tunnistat energiasyöpön yksinkertaisesti siitä, että aina kun tapaat hänet, koet olosi väsyneeksi ja energiavarastojen tyhjentyneen. Tässä artikkelissa esittelemme seitsemän erilaista energiasyöppö-persoonaa ja sitä, kuinka käsitellä heitä.

1. Narsisti

Narsistit ajattelevat maailman pyörivän heidän ympärillään. Heidän mielestään heidän olemassa olollaan on suuri merkitys ja, että he ovat enemmän etuoikeutettuja kuin muut. Narsisti nauttivat huomion keskipisteenä olosta ja vaativat loputtomasti kehuja. Narsistit ovatkin usein hurmaavia persoonia, jotka koukuttavat uhrinsa tekemään heidän tahtonsa mukaisesti. Tämä jos mikä, vaatii hyvin paljon energiaa uhrilta.

Parhaiten narsistin uhriksi joutumiselta välttyy, kun ei anna itseään ”imaistavan heidän maailmaan”, eli älä lähde heidän ajatuksien mukaan.

Jos kuitenkin joudut tekemisiin narsistin kanssa, muista hyödyntää sitä, mitä narsisti ajattelee kaikista eniten, eli itseään ja sitä, mikä hyödyttää häntä parhaiten. Tämä tarkoittaa sitä, jos esimerkiksi pomosi on narsisti ja sinun tulee pyytää pari päivää lomaa, kerro, että haluat lomaa siksi, että haluat suoriutua työstäsi paremmin, jotta saat enemmän tuloksia aikaan, joka taas on hyödyllistä pomollesi. Älä pyydä lomaa siksi, että se tekee sinulle itselle hyvää.

2. Hyökkäävä valittaja

Tämä energiasyöppö käsittelee konflikteja syyttämällä, hyökkäämällä ja hallitsemalla. He käyttäytyvät yleensä kaikkein heikoimmin läheistensä läheisyydessä. He saattavat sanoa asioita sen kummemmin miettimättä, mutta joita onneksi saattavat myöhemmin katua.

Hyökkäävä valittaja ei välttämättä narsistin tapaan aina ole kovin empaattinen. Paras tapa käsitellä heitä, on antaa heidän tulla kuulluksi, mutta auttaa heitä myös ymmärtämään, että on mahdoton käsitellä heidän kritiikkiään, jos he ovat ”hyökkäystilassa”. Pysy itse rauhallisena, älä anna itsesi kiihtyä räyhääjän tasolle, vaikka tekisikin mieli huutaa.

Jos hyökkäävä valittaja ei tahdo rauhoittua, lähde pois tilanteesta, tai pyydä hyökkäävää valittajaa lähtemään. Kerro, että asiaan palataan sitten, kun tunnetila on rauhallinen.

3. Uhri

Tiedätkö ne ihmiset, joiden mielestä maailma on heitä vastaan ​​ja löytävät kaikki mahdollisuudet valittaa siitä, miten asiat eivät koskaan suju heille mieluisasti? Joo, nämä ovat energiasyöppöjä, joilla on uhri-mentaliteetti. Nämä ihmiset kieltäytyvät usein ottamasta vastuuta heidän elämässään esiintyvistä ongelmista ja odottavat, että heidän läheisensä kauhistuvat aina, kun jokin menee pieleen. Asia on niin, että meillä kaikilla on omat ongelmamme, joten kun joku kuormittaa sinua hänen omilla ongelmillaan, se vie valtavasti energiaa.

Uhrin roolin omaavalle ihmiselle voi sanoa, että et voi olla hänen terapeuttinsa, joten jos hän oikeasti haluaa ratkaista ongelmansa, on hänen syytä hakea apua jostain muualta. Tämä ei tarkoita sitä, että et olisi kiinnostunut uhrin elämästä, haluat vain hänen oikeasti saavan apua ongelmiinsa.

4. Draamakuningatar tai -kuningas

Tämäntyyppiset ihmiset ylikuormittavat sinut jatkuvilla näytelmillä. Uhrin tavoin he kokevat ongelmansa tärkeimmiksi kuin kenenkään muiden. Draama on heille ikään kuin lääkettä.

Draamakuningatar tai -kuningas innostuu, kun joku kysyy, mitä heille kuuluu, eli jos haluat välttyä näytökseltä, älä kysy. Jos kuitenkin joudut näytökseen vasten tahtoasi, älä eläydy mukana.

5. Kaikkitietävä tuomitsija

Nämä energiasyöpöt tarjoavat aina ei-toivottuja mielipiteitään, kuten ”Tiedätkö mitä sinun pitäisi tehdä… ” Sitten he jatkavat listaa siitä, mitä teet väärin. Usein he myös mielellään tuomitsevat, vaikka eivät sitä suoraan sanoisikaan, antavat he ymmärtää, että eivät hyväksy tapaasi toimia.

Kaikkitietävän tuomitsijan ”myrkkyä” on vatsapuolen itsevarmuus. Ole siis itsevarma, pysyttäydy omissa päätöksissä ja tavoissa toimia. Voit asiaa lieventääksesi sanoa, että heidän mielipiteensä on tärkeä, mutta teet asiat omalla tavallasi.

6. Taukoamaton puhuja

Tämä henkilö on energiasyöppö yksinkertaisesti siksi, että hän anna sinulle aikaa tai tilaa hengittää. Vaikka olisit uskomaton kuuntelija, taukoamaton puhuja voi kuluttaa sinut siihen pisteeseen, että tunnet olosi todella tyhjäksi ja väsyneeksi tapaamisenne jälkeen. Erityisesti muita miellyttämään pyrkivät ihmiset ovat taukoamattoman puhujan mieleen.

Paras tapa estää tämä puhuja viemästä energiaa, on keskeyttää hänet. Se voi olla todella vaikeaa, varsinkin jos olet miellyttämisen haluinen ihminen, mutta sanaton viesti ei yleensä mene perille. Keskeyttämistä voit pehmittää huumorin avulla, kuten sanomalla naurahtaen ”kuules, kello tikittää joten nyt on pakko lopettaa keskustelu.”

7. Teeskentelijä

Teeskentelijä ei koskaan kerro, jos jokin asia on vialla tai jos hän ei ole kunnossa. He usein myös saattavat kieltäytyä näkemästä ongelmia ja jopa valehtelevat tilanteiden todellisen laidan. Energiaa vie juuri se, jos koitat selvittää mikä ongelma taustalla piilee.

Luota omaan intuitioon teeskentelijän suhteen. Jos et saa suoraa vastausta, pyydä teeskentelijältä tarkempaa vastausta tilanteesta, sillä ei hänkään välttämättä jaksa teeskennellä loputtomiin valheellisia vastauksia keksien.

Jaa juttu, jotta saisimme energiasyöpöt kuriin!

Lähde: Pure Wow