Useimmat riitatilanteet voivat johtua väärinymmärryksestä tai epäselvästä kommunikoinnista.

”Et ikinä kuuntele minua!” ”Miten sinä voit olla aina myöhässä?”

Kuulostaako tutulta?

Nämä kaikki tai ei mitään -lauseet ovat tyypillisesti liioittelua, ja niitä käytetään havainnollistamaan tietyn hetken aiheuttamaa harmia tai herättämään emotionaalinen vaste. Nämä lausunnot ovat kuitenkin usein epätarkkoja ja ne voivat asettaa kumppanisi asemaan, jossa hän joutuu puolustautumaan. Tämän seurauksena puolestaan viestisi ei mene oikeastaan perille vaan ajaudutte riitaan, joka ei mene mihinkään.

Lue alta kaksi hyödyllistä vinkkiä, jotka auttavat sinua kommunikoimaan paremmin ja välttämään turhaa riitelyä.

1. Viesti tarkasti

Kerro tarkkaan mistä on kyse sen sijaan, että yleistäisit. Voit sanoa esimerkiksi: ”Yritin eilen kertoa, että en ehdi ruokakauppaan, siksi pyysin sinua käymään.” Sen sijaan, että sanoisit ”Et koskaan kuuntele”.

2. Kerro kuinka sinusta tuntuu

Kumppanisi todennäköisesti ottaa asian enemmän tosissaan jos kerrot hänelle miksi hänen käyttäytymisensä aiheutti sinulle harmia. Esimerkiksi jos kumppanin rahan käyttö huolestuttaa sinua, voit kertoa sen aiheuttavan sinulle stressiä ja epävarmuutta sen sijaan, että sanoisit ”Sinä vain shoppailet turhaan ja tuhlaat kaikki rahat.”

Jos pystyt tarkasti selittämään mikä kumppanisi käytöksessä sinua häiritsee ja mitä siitä aiheutuu on todennäköisempää, että palautteesi otetaan vakavasti ja kumppanisi muuttaa tapojaan.

Jaa tämä artikkeli ystävillesi, jotka voisivat hyötyä näistä vinkeistä.

Lähde: hellorelish.com