Meikkisutien puhdistaminen on helppo siirtää hamaan tulevaisuuteen. Säännöllisesti puhdistetut työvälineet ovat meikkirutiinin perusasioita, siksi kannattaa opetella oikea tekniikka niiden hoitamiseen.

Puhdas meikkisuti on ulkonäkökysymys, sillä meikki levittyy paremmin puhtaalla sudilla. Lika, öljy ja harjaksiin kerääntyvä meikki painaa sutia ja voi tehdä kasvoista lopulta läikikkäät ja juovaiset. Likaiset, pesemättömät meikkisudit ovat haitallisia ihollesi, ja aiheuttaa epäpuhtauksia ja muita iho-ongelmia.

Luultavasti et pese meikkisutejasi riittävän usein. Alan ammattilaisten mukaan harjat, sienet ja meikin levitykseen käytettävät työvälineet pitäisi nimittäin pestä nestemäisellä puhdistusaineella joka käyttökerran jälkeen! Realistisesti useimmilla meistä ei tähän riitä aika tai kärsivällisyys. Siksi suositellaan meikkisutien syväpuhdistusta kerran viikossa, vähintään kerran kahdessa viikossa. Jos harjoissa on näkyvää likaa, niitä on syytä pestä useammin. Meikkisienet ovat erityisen herkkiä bakteereille, joten niiden kanssa on oltava erityisen huolellinen.

Millä harjat tulisi puhdistaa? Tätä varten voit ostaa erityistä puhdistusainetta, mutta myös suihkukaapista löytyvä shampoo tepsii mainiosti – kunhan se on sulfaatitonta. Jotkut ammattilaiset käyttävät jopa tavallista astianpesuainetta. Pinttyneen meikin puhdistukseen voit kokeilla spriitä, jolla saa meikkisudeista pois myös vedenkestävän meikin jämät.

Puhdistuspäivänä laita kuppiin tilkka lämmintä vettä shampoon tai tiskiaineen kanssa ja pyörittele harjaa kupissa. Ole hellävarainen, etteivät harjakset menetä muotoaan. Huuhtele suti juoksevan veden alla ja aseta kuivumaan harjakset alas osoittaen, ettei vesi valu kahvan sisään.

Oikealla hoidolla harjat pysyvät hygieenisinä ja kestävät käytössä pitkään!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Glamour