Monet herkuttelevat jouluna suklaalla, joita napataan suuhun esimerkiksi konvehtirasioista.

konvehtirasioiden suklaa voi olla valkosuklaata, maitosuklaata tai tummaa suklaata. Mutta tiesitkö, että on kehitelty myös neljäs suklaaversio? Se on väriltään vaaleanpunaista ja nimeltään rubiinisuklaa.

Rubiinisuklaan kehitti sveitsiläinen suklaanvalmistaja

Rubiinisuklaa paljastettiin Shanghaissa syyskuussa 2017 järjestetyssä tapahtumassa. Sen kehittäjä on sveitsiläinen suklaanvalmistaja Barry Callebaut. Uudelle suklaatyypille taisi olla jo aikakin, koska edellisen tyypin eli valkosuklaan keksimisestäkin on kulunut aikaa jo noin 80-vuotta.

Uutta suklaamakua kuvaillaan mehukkaaksi, pehmeäksi ja marjaiseksi. Sitä löytyy jo monista tutuista suklaatuotteista, kuten KitKatista.

Mitä aineksia rubiinisuklaa sisältää?

Suklaatuotteiden ainesosiksi mainitaan yleensä sokeri, maito, sitruunahappo, soijalesitiini, vanilja ja kaakaovoi. Mutta nuo eivät kerro, mitä eroa rubiinisuklaassa on muihin suklaisiin. Se ero liittyy papuihin, joista suklaat tehdään. Rubiinisuklaa on nimittäin tehty rubiinikaakaopavuista, jotka ovat vaaleanpunaisia.

Vaikka monet kutsuvat jo rubiinisuklaata neljänneksi suklaaversioksi, sitä ei ole vielä lisätty viralliseksi versioksi valkosuklaan, maitosuklaan ja tumman suklaan rinnalle. Osa pitää sitä vain markkinointitemppuna eikä makukaan ole monien mielestä mitenkään erikoinen, vaan pelkästään vadelman sekä valkosuklaan yhdistelmä.

Lähde: Huffpost