Oletko vaarassa palaa loppuun? Nämä 5 merkkiä kertovat, oletko työnarkomaani

Näistä merkeistä tiedät, oletko vaarassa saada burn outin!

Moni meistä ajautuu tilanteeseen, jossa huomaa olevansa burn outin partaalla vasta liian myöhään. On mahtavaa, jos töissä viihtyy ja saa paljon aikaiseksi. Sinun on kuitenkin myös pidettävä huolta, ettet ajaudu ylisuorittamisen kierteeseen ja pala loppuun. Jos tunnistat itsessäsi seuraavat merkit, on syytä arvioida, mikä oma jaksamisesi on.

 1. Skippaat lounastauon
  Tämä on erinomainen esimerkki siitä, että olet työnarkomaani. Mikä olisikaan parempi tapa pystyä työskentelemään entistäkin enemmän, kuin unohtaa koko lounastauko, tai nielaista leipä yhtenä suupalana tietokoneen edessä. Yritä muistaa, että et välttämättä ole yhtään tehokkaampi skippaamalla lounaan, sillä todennäköisesti niin energiatasosi kuin tehokkuutesi laskevat. Käy rauhassa lounaalla, rentoudu hetki, ja jatka sitten vasta työskentelyä.

 2. Harrastuksien puute
  Mistä vapaa-aikasi koostuu? Menetkö suoraan töistä kotiin, jossa syöt ja katsot televisiota ennen kuin menet nukkumaan? Yksi työnarkomaanin merkeistä on nimittäin harrastusten puute. Yritä löytää itsellesi jokin työelämääsi tasapainottava harrastus, joka ei liity millään tavalla työhösi. Kokonaisjaksamisesi kasvaa, kun pystyt rentoutumaan vapaa-ajalla ja saat elämääsi muuta sisältöä kuin työ.

 3. Mikään ei riitä
  Haluatko jatkuvasti, että työsi on täydellistä ja kaikkea voisi parantaa loputtomiin? Tämä on myös yksi työnarkomaanin merkki. On toki hyvä, että haluat työsi olevan laadukasta, mutta jossain kohtaa on todettava, että liika on liikaa. Asioiden loputon hiominen ei välttämättä tee niistä enää sen parempia kuin ne jo ovat. Yritä ottaa askel taaksepäin, nähdä kokonaiskuva ja luottaa siihen, että teet työsi hyvin ja se riittää.

 4. Töitä läpi loman
  Miksi lomailla, kun lomallakin voi tehdä töitä? Työnarkomaani vahtii lomallakin työsähköpostia, vastailee kollegoille ja miettii työasioita. Tämä murentaa omaa jaksamista pidemmän päälle todella tehokkaasti, sillä kaikki tarvitsevat silloin tällöin lomaa. Vain harva asia vaatii sinulta välitöntä reagointia kesken loman. Nauti siis lomastasi, kyllä niitä töitä ehtii taas tehdä!

 5. Tunnet itsesi kipeäksi
  Liiallinen töiden paiskiminen voi johtaa ikäviin oireisiin, kuten muun muassa heikenneeseen immuunijärjestelmään. Saatat siis sairastua helpommin ja useammin kuin ennen, ja fyysinen olosi on kurja. Tämä ei suinkaan ole ainoa oire, sillä työnarkomaaneilla on lisääntynyt riski sairastua myös burn outiin, sydänkohtaukseen tai kakkostyypin diabetekseen. Jos et tunne vointiasi hyväksi, mieti, voisiko se johtua liiallisesta töiden tekemisestä ja muista pitää itsestäsi huolta!

Tuntuiko tutulta? Mieti, voisitko vähentää työkuormaa ja hae tarvittaessa apua! Jaa Jaa artikkeli myös ystävillesi, joita aihe voisi kiinnostaa.

Lähde: Celebs Pulse


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

 • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
 • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
 • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.