Oletko toksisessa parisuhteessa? Nämä 6 merkkiä paljastavat suhteesi tilan

Toksinen parisuhde on myrkkyä hyvinvoinnillesi! Tunnistatko seuraavat merkit omasta parisuhteestasi?

Jokaisessa suhteessa on omat ongelmansa, mutta jotkin ongelmat ovat sellaisia, ettei niitä voi sivuuttaa. Jos suhteessanne on seuraavia ongelmia, hälytyskellojen pitäisi soida ja lujaa!

 1. Kumppanisi päättää, mitä voit ja et voi tehdä
  Kaikilla meistä on asioita, joita teemme mielellämme yksin. Jokainen myös tarvitsee silloin tällöin omaa aikaa. Kyseenalaistaako kumppanisi nämä tarpeesi ja käyttäytyykö hän mustasukkaisesti tai kontrolloivasti? On äärimmäisen huono merkki, jos kumppanisi pyrkii rajoittamaan, mitä saat ja et saa tehdä. Mikäli kumppanillasi on ongelma kyseisten asioiden suhteen, kysy häneltä mistä tämä johtuu ja puhu asiat läpi. Mikäli kumppani rajoittaa tekemistäsi, kannattaa asia ottaa hälytysmerkkinä.

 2. Vitsit eivät olekaan vitsejä
  Kumppaneiden välinen hassuttelu ja vitsailu on sinänsä erittäin hyvä asia, mutta pidä huolta siitä, että vitsit todella on tarkoitettu vitseiksi. Jos kumppanisi ”vitsit” saavat sinut tuntemaan olosi pieneksi ja haavoittuvaiseksi, ne eivät ole vitsejä, vaan vitseiksi verhoiltuja piikkejä. Näille on laitettava stoppi saman tien!

 3. Mustasukkaisuus
  Onko kumppanisi joskus mustasukkainen sinusta? Pieni mustasukkaisuus silloin tällöin on täysin normaalia, mutta jos sinusta tuntuu, ettet voi kertoa kumppanillesi asioita ja joudut koko ajan pelkäämään menettääkö hän malttinsa, on mustasukkaisuuden taso aivan liikaa. Sinulla on oikeus nähdä ystäviäsi ilman, että kumppanisi järjestää kohtauksen.

 4. Luvan kysyminen
  Lapsena oli aivan normaalia, että kysyimme vanhemmiltamme lupaa mennä kaverin luokse leikkimään tai lupaa osallistua seuraavalle luokkaretkelle. Jos sinulla puolestaan vielä aikuisenakin on suhteessa olo, että sinun pitää pyytää kumppaniltasi lupaa tehdäksesi asioita, ovat asiat pahasti vialla!

 5. Avoimuus
  Sinun pitäisi pystyä olemaan kumppanillesi avoin ja kertoa miltä sinusta tuntuu ilman, että sinut tuomitaan. Avoimuus tekee sinut haavoittuvaksi, mutta on samalla erittäin tärkeä osa tervettä ja hyvinvoivaa parisuhdetta.

 6. Perheesi ja ystäväsi eivät pidä kumppanistasi
  Usein perheenjäsenesi ja ystäväsi näkevät asioita, joille itse olet sokea. Jos useat läheisesi nostavat samoja huolenaiheita suhteestanne esille, on syytä miettiä, onko suhteessanne kaikki kunnossa.

Tuntuiko jokin kohta – tai jopa useampi – tutulta? Kenties sinun kannattaisi ottaa suhteenne lähempään tarkasteluun. Oma hyvinvointisi on aina tärkeintä! Jaa artikkeli myös ystävillesi, joita aihe kiinnostaisi!

Olemme kirjoittaneet myrkyllisistä ihmissuhteista aiemminkin. Lue artikkeli tästä!

Lähde: Celebs Pulse


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

 • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
 • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
 • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.