Näetkö joskus painajaista, jossa menetät hiuksesi? Unella on eräs aivan tietty merkitys.

Moni meistä näkee joskus yöllä painajaisia, vaikka me kaikki emme enää aamulla herätessämme enää uniamme muistakaan.

Unia on tulkittu jo pitkään, ja monella tietyllä unella onkin aivan erityinen merkitys. Tyypillisimpiä painajaisia ovat muun muassa hampaiden irtoaminen, korkealta putoaminen, julkisella paikalla alasti oleminen ja se, että sinua jahdataan etkä pysty juoksemaan pakoon. Kaikkia näitä unia on analysoitu, ja niille on löydetty mielenkiintoisia tulkintoja ja selityksiä.

Erityisen järkyttävä uni naisille voi olla se, että unessa hiuksesi putoavat irti. Hiuksilla on suuri merkitys identiteetillemme, ja moni meistä on valveilla ollessaan pelännyt hiustenlähtöä ja niiden ohenemista. Mitä hiustenlähdöstä uneksiminen sitten merkitsee?

Asiantuntija kertoo, että yleisesti hiustenlähdöstä kertovat unet voivat merkitä menettämisen pelkoa, mutta aivan erityisesti hiustenlähtö voidaan liittää pelkoon siitä, että pelkäät menettäväsi tai menettäneesi seksuaalisen viehätysvoimasi. Hiukset nimittäin symboloivat kauneutta ja terveyttä, ja niiden menettäminen voi merkitä pelkoa siitä, että pelkäät menettäväsi kauneutesi ja viehätysvoimasi.

Jos näet tämän unen, kannattaakin pyrkiä hereillä ollessasi miettimään, mistä uni voisi kummuta, ja mistä tällaiset pelot voisivat johtua.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Cosmopolitan / Kuva: Tim Mossholder, Unsplash