Jos nämä merkit kuulostavat tutulta, voi olla syytä huolestua parisuhteen laadusta.

Monilla on enemmän tai vähemmän kokemusta myrkyllisistä ihmissuhteista. Niistä olisi usein hyvä päästä eroon, mutta monet eivät näe suhteen negatiivisuutta ennen kuin mitta tulee lopulta täyteen ja silmät avautuvat.

Oman parisuhteen myrkyllisyyden selvittämiseksi alle on listattu viisi merkkiä siitä, että suhde on haitallinen.

1. Sinusta tuntuu, että et tee mitään oikein

Kumppani alentaa sinua jatkuvasti esimerkiksi haukkumalla persoonallisuuttasi ja sinua nolottaa lähes kaiken aikaa. Saat hyväksyntää vain silloin, kun omaksut sinua arvostelavan henkilön tapoja. Vähättely saa sinut tuntemaan olosi ala-arvoisemmaksi ja vie sinulta sisäistä voimaasi ja tehoasi.

2. Kaikki liittyy aina kumppaniisi, ei sinuun

Sinullakin on tunteet, mutta kumppanisi ei kuule niitä. Et pysty käymään hänen kanssaan keskusteluita, joissa myös sinun näkemyksesi otettaisiin huomioon, sanomaasi harkittaisiin ja arvostettaisiin. Sen sijaan kanssasi taistellaan, kunnes kumppani saa viimeisen sanan. Myrkylliset kumppanit harvoin kysyvät kumppanistaan mitään ja keskustelut ovat yksipuolisia.

3. Et pysty enää nauttimaan hyvistä hetkistä hänen kanssaan

Jokainen päivä on uusi haaste ja sinusta tuntuu siltä, että kumppanisi nostaa aina uusia ongelmia esiin. Heidän yrityksensä kontrolloida sinun käytöstäsi ovat yrityksiä kontrolloida onnellisuuttasi. Women’s Healthin mukaan he myös keskittyvät negatiivisiin asioihin pitääkseen sinut samassa mielentilassa, kuin he itse ovat: onnetomia ja surkeita.

4. Et pysty olemaan oma itsesi kumppanisi kanssa

Et pysty ilmaisemaan itseäsi vapaasti ja koet, että sinun täytyy olla kuin eri ihminen, jotta toinen hyväksyisi sinut. Tajuat, ettet enää edes tunnista itseäsi – eivätkä niin tee myös läheiset ystäväsikään tai perheesi.

5. Sinusta tuntuu, ettei sinun anneta kasvaa ja muuttua

Aina yrittäessäsi kasvaa ja kehittää itseäsi, kumppanisi vastaa siihen pilkalla ja epäuskolla. Hän ei tue sinua tai rohkaise sinua vaan sen sijaan hän vaatii sinua pysymään sellaisena kuin olet.

Lähde: Women’s Health