Neljä varmaa tapaa pilata parisuhde

Jos sorrut joihinkin näistä asioista, saatat tietämättäsi pilata parisuhteesi.

Parisuhteen hoitamisessa monilla ihmisillä on ongelmia ja harvoin edes ehtii huomata, että asiat ovat alkaneet mennä mönkään ennen kuin on liian myöhäistä. Koska on vaikeaa tietää, milloin asiat eivät ole mallillaan, kannattaa tarkastella omia toimia parisuhteessaan.

Jotta voisit olla hieman tietoisempi siitä, mihin suuntaan suhteesi on menossa, lue alta tavoista, joilla voit todella pilata suhteesi:

1. Pidät kumppaniasi itsestäänselvyytenä

Tämä on helppo tapa saada parisuhde päättymään nopeasti, jos alat ajatella kumppanisi aina olevan vierelläsi tekemässä elämästäsi parempaa ja helpompaa. Siksi kannattaakin osallistua päivittäisiin askareisiin, jotta niistä ei tule taakka kumppanillesi. On tärkeää tiedostaa ja arvostaa kumppanin tekoja yhteisen elämänne eteen. Yksinkertainen kiitoskin voi merkitä toiselle jo todella paljon.

2. Sinulla ei ole missään vaiheessa mitään sanottavaa

Puhuminen ja kommunikaatio ovat tärkeitä osia vahvan parisuhteen rakentamista. Kun huomaat, että ette puhu enää juuri ollenkaan, voit odottaa suhteen kuolevan lopulta. Eikä kyse ole pelkistä sanoista vaan myös sisällöllä on väliä, jotta parit oppivat toisistaan enemmän. Ajan myötä keskustelut luonnollisesti voivat vähentyä, mutta silti niitä kannattaa koettaa ylläpitää tietoisesti ja puhua elämänne tärkeistä asioista.

3. Välttelet tunteittesi ilmaisemista

Vuosien saatossa molemmat saattavat lopettaa suloisten sanojen sanomisen toisillenne. Monilla myös suuttumuksen ilmaiseminen vähenee. Vaikka tämä onkin luonnollista, ei se tarkoita sitä, että sinun pitäisi antaa itsesi olla tunteeton kumppaniasi kohtaan koko ajan. Osa tunteista saattaa vaikuttaa siltä, että ei tarvitsisi jakaa niitä, mutta ne kannattaa kuitenkin toiselle jakaa. Ei riitä, että molemmat uskotte olevanne rakastuneita, vaan on syytä osoittaa ne tunteet kumppanilleen.

4. Sinulla ei ole enää hauskaa

Monet ovat parisuhteessa jonkun kanssa, koska heillä on samanlainen näkemys elämästä tai ovat löytäneet ihmisen, jossa on ne ominaisuudet, joita etsii elämänkumppanista. Yksi tärkeimmistä syistä on kuitenkin se, että kumppanin kanssa viihtyy ja pareille onkin tärkeää pitää hauskaa ja nauttia toisten seurasta, jos haluavat yhteisen elämän kestävän ikuisesti. Jos suhteesta puuttuu hauskuus, ei se ole menossa oikeaan suuntaan. Onkin tärkeää muistaa pitää huolta, että suhteessa on aikaa tehdä myös yhdessä hauskoja asioita, joista olette aina ennenkin nauttineet. Pitämällä hauskuuden osana suhdetta tekee suhteesta terveemmän ja vahvemman ja kukapa ei haluaisi sitä?

Lähde: Your Tango