Aamukiireessä meikeillä sotketut vaatteet saa helposti puhtaaksi.

Aamu. Olet herännyt hieman myöhässä ja koetat pikavauhtia syödä, pukea ja meikata itsesi valmiiksi poistumaan kotoa. Lopulta olet valmis ja kiireessä pinkaiset ulos nestemäistä silmänrajauskynää tai peitevoidetta tahriintuneena vaatteillesi. Kuulostaako tutulta? Etenkin kiireessä meikkitahroja voi syntyä, mutta erilaisten tuotteiden tahroista pääsee eri tavoin eroon.

Lue alta neljä vinkkiä meikkitahrojen poistamiseen.

1. Peitevoide, poskipuna, rajauskynä, luomiväri ja ripsiväri

Ärsyttävien jokapäiväisten meikkitahrojen poistaminen on selvää: laita tahralle tahranpoistoainetta ennen pesua ja laita pyykkikoneeseen kuten normaalistikin.

2. Kasvoöljyt

Kun arganöljyäsi tippuu puserollesi, kuivaa imupaperilla ylimääräiset pois ja käsittele tahranpoistoaineella ennen pesua. Voit koettaa myös hieroa tahran kohtaa vedettömällä käsienpesuaineella. Laita pusero pesuun kuumimmalla materiaalin sallimmalla lämpötilalla.

3. Kynsilakka

Onneksi kynsilakka on suunniteltu poistettavaksi. Aseta vaatteesi tahrapuoli alaspäin paperipyyhkeelle ja taputtele sitä asetonilla. Vältä kuitenkin käyttämästä asetonia asetaatti- tai triasetaattimateriaaleilla – tarkista vaatteen merkistä, ne ovat synteettisiä ja silkkimäisiä – sillä se sulattaa kuidut. Pese vedellä ja toista kunnes tahraa ei enää siirry paperipyyhkeelle. Käsittele sen jälkeen tahranpoistoaineella ja pese pyykissä normaalisti.

4. Huulipuna ja huulirasva

Kaavi pois kaikki ylijäämät, voit teipillä koettaa ottaa pienimmät palat, käsittele ennen pesua tahranpoistoaineella ja pese pyykissä. Jos tahra ei lähde pois, toista prosessi tai koeta pyyhkiä tahraa sienellä, jossa on kuivapuhdistusainetta ja laita sen jälkeen taas pesukoneeseen. Muista aina ottaa kaikki huulipunat ja -rasvat pois taskuista ennen pesua, sillä niistä voi sulaessaan jäädä ruma tahra vaatteisiin.

Lähde: Cosmopolitan

Kommentit

Kommenttia