Erilaisilla itse tehdyillä koristeilla joulukuusesta tulee persoonallisen näköinen.

Pallot, kimaltelevat köynnökset ja erilaiset valot ovat tyypillisiä joulukuusenkoristeita. Kuusen voi kuitenkin koristella myös muilla tavoilla ja tehdä koristeita itse – samalla säästät rahaa, sillä kaupasta ostetuista koristeista voi joutua maksamaan pitkänkin pennin.

”Et tarvitse paljon kalliita koristeita, jotta joulukuusesi olisi kaunis tänä vuonna. On niin helppoa nauttia kauniista kuusesta niin, ettet käytä koristeisiin ollenkaan rahaa”, kommentoi edustaja Net Voucher Codesilta, joka on teettänyt briteille kyselyn joulukuusiin liittyen.

Alla esitellään halpoja, lähes ilmaisia tapoja koristella joulukuusi. Lähes ilmaisella tässä viitataan siihen, että nämä koristeet syntyvät asioista, jotka on ostettu muita tarkoituksia varten, mutta niitä voi soveltaa kuusenkoristeiksi, jolloin ne ovat käytännössä ilmaisia koristeita.

Kuivatut hedelmät

Kauniit, tuoksuvat ja budjettiystävilliset koristeet syntyvät hedelmistä. Jos kodistasi löytyy hedelmiä, jotka alkavat olla jo parhaat päivänsä nähneitä, kuivata ne. Metron mukaan suurin osa hedelmistä voidaan kuivattaa, mutta perinteisimpiä ovat karpalot sekä omena- ja appelsiiniviipaleet. Kun ne on kuivattu, hedelmiin laitetaan langat ja ne ripustetaan kuusen oksille.

Kangaspalat

Jos sinulla on ylimääräistä, tarpeetonta kangasta tai esimerkiksi vanhoja tai rikkinäisiä vaatteita tai lakonoita, voit leikellä niistä joulukoristeita. Voit esimerkiksi tehdä niistä suloisia rusetteja, joita kiinnität joulukuuseen.

Paperikoristeita

Monet ovat lapsena tehneet itse joulukoristeita paperista ja tätä tapaa voi käyttää tietysti ikään katsomatta. Voit askarella paperista erilaisia koristeita tai tehdä vaikkapa paperiköynnöksiä. Jos sinulla on vanhoja lehtiä, voit myös leikellä niistä koristeeksi kuvia, joista pidät, kuten maisemia, jouluisia kuvia tai vaikkapa lempijulkkistesi kuvia – mitä tahansa kuvia, jotka sinua miellyttävät ja haluat ne kuusesi koristeeksi.

Etsi koristeita ulkoa

Luonnosta voi löytyä monenlaisia koristeeksi sopivia juttuja kiemuraisista oksista käpyihin. Metro huomauttaa, että voit myös käyttää glitteriä tai maalia ja niiden avulla tehdä luonnosta löytämistäsi koristeista vielä persoonallisemman näköisiä.

Bonus: Nettikirpparit ja someryhmät

Jos yllä on tapoja tehdä itse koristeita ja säästää rahaa, voi koristeita saada kuuseen myös ilmaiseksi, sillä internet on pullollaan erilaisia myyntialustoja, joissa tavara vaihtaa omistajaa ilmaiseksi. Esimerkiksi Facebookista löytyy ryhmiä, joissa ihmiset antavat ilmaiseksi pois tarpeettomaksi käyneitä tavaroita. Näistä paikoista voi tähän aikaan vuodesta löytää myös joulukoristeita, kun ihmiset antavat vanhat koristeet uusien tieltä eteenpäin muille. Jos hyödynnät tällaista tapaa hankkia joulukuusenkoristeita, muista koronaturvallisuus noutaessasi koristeet.

Lähde: Metro