Oletko sinäkin yhtä hakoteillä kuin suurin osa, vai onko maantietosi paremmalla tasolla?

Kaikki meistä ovat päntänneet koulussa maantiedon tunnilla maita ja niiden pääkaupunkeja, mutta kuinka hyvin opit ovat jääneet mieleen? Seuraavien maiden pääkaupungit ovat monelle yllätys, sillä pääkaupunki onkin jokin aivan muu, mitä luulit tietäväsi. Kokeile, tiesitkö nämä!

 1. Turkki
  Suurin osa meistä uskoo kivenkovaan, että Turkin pääkaupunki on Istanbul, sillä se on Turkin tunnetuin kaupunki. Väärin! Oikea pääkaupunki on Ankara! Tuliko tämä yllätyksenä sinullekin?

 2. Sveitsi
  Onko Zürich sinunkin mielestäsi Sveitsin pääkaupunki? Vaikka kaupunki onkin Sveitsin suurin, niin pääkaupunki se ei ole. Pääkaupunki on vasta maan viidenneksi suurin kaupunki Bern.

 3. Australia
  Tämän jokainen tietää, se on Sidney! Eipäs olekaan, nyt meni pahasti metsään. Sidney on kylläkin Australian suurin ja tunnetuin kaupunki, mutta todellisuudessa maan pääkaupunki on pieni Canberran kaupunki.

 4. Brasilia
  Brasilian pääkaupunkihan on Rio de Janeiro, vai mitä? Taas väärin! Brasilia pääkaupunki on paljon vähemmän tunnettu kaupunki, sekin nimeltään Brasilia.

 5. Etelä-Afrikka
  Moni luulee, että maan pääkaupunki on Johannesburg, joka onkin maan väkirikkain kaupunki. Todellisuudessa maan pääkaupungin tehtävät jaetaan kolmen kaupungin, Cape Townin, Pretorian ja Bloemfonteinin välillä.

Oliko maantiedon tuntemuksesi poikkeuksellisen korkealla tasolla, vai oliko listalla yllätyksiä? Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Celebs Pulse