Kukaan ei ole seppä syntyessään.

Tämä pätee myös meikkaamisessa, mutta harjoittelemalla taidot kehittyvät ja virheistä oppii. Avuksi voi kuitenkin ottaa myös alle listatut yleisimmät aloittelevien meikkaajien tekemät virheet ja koettaa välttää itse tekemästä samoin.

Nämä ovat viisi yleisintä aloittelevien meikkaajien tekemää virhettä:

1. Väärän sävyinen meikkivoide

Meikkivoiteen pitäisi käydä yksiin ihon sävyn kanssa ja kannattaa myös valita sellainen, joka helposti sulautuu iholle. Kaunesasiantuntijoiden mukaan meikkivoidetta käytetään ihon epätäydellisyyksien peittämiseksi ja tasoittamaan ihon väriä, minkä takia oikealla sävyllä on väliä. Ennen kuin ostat meikkivoiteen, testaa sävyä kaupassa levittämällä sitä leukaluulle.

2. Peitevoiteen käyttö meikkivoiteen tavalla

Peitevoiteen käyttä meikkivoiteen omaisesti on yksi yleisimmistä virheistä. Jotkut naiset laittavat sitä joka puolelle hipiäänsä sen sijaan, että keskittäisivät sen käytön ongelma-alueille. Käytä siis hieman peitevoidetta siihen, mihin se on tarkoitettu: peittämään epätäydellisyydet.

3. Liian rajatut silmät

Silmin rajaamisessa yleisin virhe on käyttää liikaa meikkiä. Jos sinua huolettaa, että rajaus kuluu, käytä silloin geeli- tai kynärajausta. Ne tekevät rajauksesta tarkemman ja auttavat välttämään liialliselta käytöltä. Kun silmienrajaus on tehty oikein, se tekee katseestasi intensiivisemmän.

4. Liikaa huulipunaa

Samoin kuin silmienrajauksen kanssa, myös huulipunan kuluminen voi huolettaa aloittelevaa meikkaajaa ja siksi huulia punaa ihan liikaa. Moista kannattaa kuitenkin vältellä, koska liiallinen puna voi siirtyä hampaisiisi tai jopa ruokaan, jota syöt.

5. Kynän käyttö kulmakarvoihin

Kynän käyttö voi saada kulmakarvasi näyttämään epäesteettisiltä. Sen sijaan kannattaakin valita luomivärin sävy, joka sopii kulmakarvoihin ja levittää sitä kulmikkaalla siveltimellä, sillä näin lopputulos on luonnollisemman näköinen.

Lähde: Become Gorgeous