Suurta suosiota nauttinut Frendit-sarja palaa ruutuihin yhdellä erikoisjaksolla.

Huhtikuussa kuvattu Friends: The Reunion tuo jälleen yhteen Monican, Phoeben, Rachelin, Chandlerin, Joeyn sekä Rossin. Frendit-sarjassa seurattiin ystävysten elämän ylä- ja alamäkiä kymmenen vuoden ajan vuodesta 1994 vuoteen 2004, ja paluujaksossa näyttelijät muistelevat menneitä sekä keskustelevat kaikesta mahdollisesta Frendeihin liittyvästä.

Erikoisjakson traileri julkaistiin viime viikolla, mutta tuolloin ei ollut vielä tiedossa, milloin jakso esitetään Suomessa – nyt on! Friends: The Reunion -jakso tulee katsottavaksi HBO Nordic -suoratoistopalveluun torstaina 27. toukokuuta, eli samana päivänä kuin se esitetään sarjan kotimaassa Yhdysvalloissa.

Jaksossa nähdään kaikki sarjan tähdet, eli Courteney Cox (Monica), Lisa Kudrow (Phoebe), Jennifer Aniston (Rachel), Matthew Perry (Chandler), Matt LeBlanc (Joey) sekä David Schwimmer (Ross). Heidän lisäksi jaksossa on mukana niin muita sarjasta tuttujen hahmojen näyttelijöitä, kuten Elliott Gould (Jack Geller), James Michael Tyler (Gunther) ja Maggie Wheeler (Janice), kuin muita julkisuudesta tuttuja henkilöitä, kuten Cara Delevingne, Lady Gaga, BTS ja David Beckham.

Frendien paluun kunniaksi OnBuyn asiantuntijat päättivät selvittää, mitkä rakastetun sarjan jaksoista ovat kaikista parhaimpia. Selvityksen apuna he käyttivät Internet Movie Databasea (IMDb), jonka arvioiden perusteella jaksot laitettiin järjestykseen.

Alta löydät kymmenen parasta Frendit-sarjan jaksoa (suluissa jaksojen nimien suomennokset):

  • The One Where Everybody Finds Out (Meidän joukkue voittaa), kausi 5 jakso 14, arvio 9.7
  • The Last One: Part 2 (Loppu osa2/2), kausi 10 jakso 17, arvio 9.7
  • The One with the Embryos (Kukkokiekuu), kausi 4 jakso 12, arvio 9.5
  • The One with the Prom Video (Taannoiset tanssit), kausi 2 jakso 14, arvio 9.4
  • The One with the Proposal (Kosiako vai ei?), kausi 6 jakso 25, arvio 9.3
  • The One with the Videotape (Paljastava nauha), kausi 8 jakso 4, arvio 9.3
  • The One with the Rumor (Huhu), kausi 8 jakso 9, arvio 9.3
  • The One with Ross’s Wedding: Part 2 (Satuhäät), kausi 4 jakso 24, arvio 9.2
  • The One with All the Thanksgivings (Kaikista kurjin), kausi 5 jakso 8, arvio 8.2
  • The One Where Ross Got High (Ross jää kiinni), kausi 6 jakso 9, arvio 9.2

Alta löydät lyhyet tiivistelmät siitä, mitä näissä parhaissa jaksoissa tapahtuu. Jos et ole nähnyt Frendejä etkä halua tietää juonenkäänteistä, älä lue pidemmälle.

Parhaimmat arviot ovat saaneet jakso, jonka aikana viimein kaikille ystävyksille selviää, että Monica ja Chandler ovat yhdessä, sekä koko sarjan päättävä The Last One: part 2 -jakso. Seuraavaksi parhaimmat arviot on saanut Embryos-jakso, jossa Phoebe saa tietää alkaneensa odottaa veljensä ja tämän naisystävän lasta sekä Monica ja Rachel menettävät visailussa asuntonsa Joeylle ja Chandlerille.

Prom video -jaksossa ystävykset katsotavat vanhan tanssijaisvideon, mikä lopulta johtaa Rachelin ja Rossin ensisuudelmaan. Proposal-jaksossa nähdään Chandlerin ja Monican liikuttava kihlautuminen, kun taas Videotape-jaksossa vahingossa kuvattu seksivideo paljastaa, miten Rachelin ja Rossin vauva sai alkunsa.

Rumor-jaksossa sen sijaan selviää, millaista huhua Ross ja tämän koulukaveri Will (vieraileva tähti Brad Pitt, Anistonin silloinen aviomies) levittivät Rachelista. Ross’s Wedding -jaksossa ystävykset ovat Rossin häissä Lontoossa, missä Ross sanoo alttarilla väärän nimen sekä Monica ja Chandler päätyvät lakanoiden väliin.

Thanksgivings-jaksossa ystävykset muistelevat, millaisia ovat heidän pahimmat kiitospäivänsä. Kymmenen parhaimman jakson viimeisenä olevassa Ross Got High -jaksossa Monican ja Rossin vanhemmille selviää erilaisia totuuksia lapsistaan ja Rachel tekee jälkiruoan, jonka sisältö ei ole aivan sitä, mitä piti.

Selvityksen mukaan kaikista huonoimmat arviot on saanut kauden 4 jakso 21, The One with the Invitation (Kutsukortti), jonka arvio on 7.2. Siinä Ross tulevan vaimonsa kanssa lähettää kutsukortteja häihinsä ja Rachel miettii, lähteäkö häihin mukaan vai ei.

Löydät Friends: The Reunion -erikoisjakson trailerin aiemmin julkaistusta artikkelista täältä.