Miehistä löytyy niin juntteja kuin mammanpoikiakin. Toiset ovat puolestaan renttuja ja toiset tappelijoita.

Listasimme viimeksi ahdistavimpia naistyppejä, joita joukostamme löytyy. Nyt ovat vuorossa miehet ja heidän erikoiset oikkunsa sekä oudot ja ärsyyntymistä aiheuttavat käyttäytymismallinsa.

Listasimme alle sellaisia miestyyppejä, jotka nostavat erityisesti meissä naisissa vereenpaineen ennätyslukemiin. Nämä miestyypit saavat naiset haukkomaan happea ja pyörittelemään silmiään toimillaan. Tunnistatko sinä nämä miestyypit ystäväpiiristäsi tai tunnistatko näitä ominaisuuksia omassa kumppanissasi?

Tällaisia ärsyttäviä miestyyppejä ympäriltämme löytyy:

1. Juntti

Juntti on pudonnut ajanhermolta, eikä ymmärrä, miten eri tilanteita tulisi tulkita. Juntti saattaa myös pukeutua ja puhua oudosti, koska ei ole perillä vallitsevasta tai eri tilanteisiin sopivasta pukeutumis- saati keskusteluetikistä. Pyrkiessään aloittaa keskustelua juntti saattaakin hörähdellä eriskummallisesti, mikä nolostuttaa juntin seuralaisia. Tämä miestyyppi on kanssakäymistaidoiltaan rajoittunut yksilö, mikä vaatii erityistä ymmärrystä hänen ympärillään olevilta ihmisiltä.

2. Kultapoika

Tämä miestyyppi on äärimmäisen täsmällinen, tunnollinen ja fiksu. Hän kertoo mielellään oman kantansa asioihin, eikä peittele omaa tietouttaan ja fiksuuttaan. Päällepäsmäri on luonteeltaan puhelias, sinnikäs ja pedantti – raivostuttavuuteen asti. Hän saattaa esimerkiksi ohjeistaa kumppaniaan pikkutarkasti eri asioiden suhteen, koska epäjärjestelmällisyys turhauttaa häntä. Tämä miestyyppi onkin monesti äitisi mielestä täydellinen vävyehdokas.

3. Mielipuoli

Tämä miestyyppi on kaksinaamainen. Hän osaa esittää ja näytellä täydellistä miestä. Hän on ystäviesi, perheesi ja tuttaviesi mielestä ihana ja kohtelias mies, mutta todellisuus kulissien takana on jotain aivan muuta. Hän on neljän seinän sisällä kumppaniaan kohtaan röyhkeä, alistava ja vihamielinen. Hän saattaakin kärsiä joko pienessä tai suuremmassakin määrin jakautuneesta persoonallisuushäiriöstä, mikä aiheuttaa maanis-depressiivisiä kohtauksia.

4. Ressukka

Tämä miestyyppi on äärimmäisen rauhallinen, hiljainen ja omiin oloihinsa vetäytyvä. Hän on liian ujo ja sisäänpäinkääntynyt ollaakseen muiden mielestä miellyttävää seuraa. Häneen on vaikea saada kontaktia, ja hän on huono tekemään aloitetta minkään, edes keskustelun, suhteen. Ressukka viihtyykin parhaiten vain omassa seurassaan lukien kirjoja tai kuunnellen musiikkia. Hänet tunnetaan myös miesten keskuudessa nimellä nyhverö tai nynny.

5. Mammanpoika

Mammanpoika on oppinut siihen, että häntä passataan ja palvellaan. Tämän vuoksi hän odottaakin vastaavaa kohtelua myös tulevalta kumppaniltaan. Tämä miestyyppi onkin oikeastaan aikamoinen vätys ja lurjus, mikä kotitöihin tai muihin arkiaskareisiin tulee. Mammanpoika on hemmoteltu pilalle. Hän juokseekin aina aikuisensakin vielä äidin helmoihin pahaa maailmaa karkuun. Mammanpoika on ’pullamössön’ ruumiillistuma.

6. Liehittelijä

Liehittelijä luulee olevansa mielettömän charmantti ja seksikäs. Hän kuvittelee itsestään liikoja ja ajattelee olevansa jokaisen naisen unelmamies. Liehittelijä yrittää saada jokaisen vastaantulevan naisen lankeamaan eteensä. Hän ei myöskään liiemmin välitä siitä, jos kotipuolesta löytyy jo oma kumppani odottamassa, vaan käyttää kaikki mahdollisuudet muiden naisten hurmaamiseen. Hän on epäluotettava naistenmies, joka mieltää itsensä täysin virheellisesti Jumalan lahjaksi naisille eli äärimmäiseksi adonikseksi.

7. Renttu

Renttu elää elämäänsä liberaalisti, eikä välitä liiemmin yhteiskunnan hänelle asettamista normeista. Renttu on suhteettoman vapaamielinen ja viihtyy todellisena huithapelina, sillä hän joko kokee erityisoikeudekseen kapinoida vallitsevia olosuhteita vastaan. Koska renttu ei välitä arjen kiireistä eikä velvollisuuksista, hän saattaa nauttia elämästään enemmän päihtyneenä, kuin selvinpäin. Kumppanikseen renttu vaatii henkilön, jolla on valtava hoivavietti, sillä renttu ei kykyne pitämään itse itsestään huolta.

8. Tappelija

Tämä miestyyppi on aggressiivinen ja hyökkävä. Hän on luonteeltaan alkukantainen ja eläimellinen. Tämä miestyyppi haastaa riitaa helpostikin ja aiheuttaa vaikeanlaatuisia konfliktitilanteita eri osapuolten välille. Tappelijan ihmissuhteet ovatkin monesti varsin tulehtuneita, eikä hän välttämättä edes osaa korjata välejään muihin ihmisiin. Tappelijan seurassa saa olla itsekin varuillaan ja kokea pelon tunteita jatkuvasti. Tappelijaa ei hevin saa kesytettyä, joten hänen seurassaan täytyy monesti oppia itse elämään vaarallista elämää.

9. Pahapoika

Vaikka monet naiset viehättyvätkin ajatuksen tasolla pahoista pojista, ovat tämän miestyypin edustajat tosiasiassa äärimmäisen epäoikeudenmukaisia ja välinpitämöttömiä naisia kohtaan. Nämä miehet kohtelevat kumppaniaan kuin ilmaa, eivätkä liiemmin piittaa toisten ihmisten tunteista. Pahapoika kokee olevansa etuoikeutettu toimimaan itsekkäästi ja häikäilemättömästi. Hän myös loukkaa rakkaimpiaan ylimalkaisella käytöksellään.

10. Egoisti

Egoisti tietää oman arvonsa ja elää sen mukaisesti. Hän välittää vain itsestään ja omista saavutuksistaan. Egoistin seurassa muut tuntevat olonsa mitättömiksi, sillä egoisti saattaa omata myös narsistisia piirteitä. Egoistin tunnistaa koppavuudesta, itsekehusta ja omahyväisyydestä. Hän saattaa myös viljellä sivistyssanoja ja erikoiskieltä eli jargonia nostaakseen itsensä jalustalle. Tämä miestyyppi näkee vain itsensä, joten hänen seurassaan on huono olla.

Tunnistatko yllä olevat miestyypit lähipiiristäsi? Puuttuko listalta jokin perinteinen miestyyppi? Jaa alla kommenteissa!