Parhaat asiat ovat ilmaisia. Reissatessa rahaa saa kulumaan moniin asioihin, mutta eri puolilta maapalloa löytyy huikean hauskoja ja mielenkiintoisia aktiviteetteja, joita voi toteuttaa ilman rahaa.

1. Liftaaminen Islannissa.

Liftaus on yleinen liikkumistapa Islannissa, missä joukkoliikennettä ei juuri ole ja bussikyydit saati autonvuokraus voivat maksaa valtavia summia. Islanti on hyvin turvallinen maa, jossa jopa yksin matkustava nainen voi liftata huoletta.

2. Sohvasurffaus ympäri maailman.

Sohvasurffata voi Suomen lisäksi lähes tulkoon missä vain. Se on maksuton tapa majoittua, ja erinomainen keino tutustua paikallisiin ihmisiin. Aiheeseen voi tutustua lisää osoitteessa Couchsurfing.com. Sohvasurffauksen kautta saadut uudet tuttavasi myös jakavat vinkkejä paikallisista edullisista ja jopa ilmaisista aktiviteeteista ja nähtävyyksistä.

3. Full Moon-bileissä tanssiminen.

Kaakkois-Aasian kuuluisimmat bileet ovat avoinna kaikille, eivätkä maksa mitään. Täydenkuun ja puolenkuun bileet järjestetään kuukausittain Thaimaassa Koh Phanganin saarella. 1980-luvulla alkaneista juhlista selviää käyttämättä penniäkään, kun skippaa alkoholin ja nauttii sen sijaan musiikista, tunnelmasta ja ympäristöstä.

4. Mona Lisan ihailu sunnuntaina.

Louvren taidemuseoon on ilmainen sisäänpääsy joka kuun ensimmäisenä sunnuntaina. Yhtä maailman kuuluisinta taidemaalausta ihailemaan päästäkseen ei siis tarvitse välttämättä käyttää senttiäkään, jos sattuu olemaan Pariisissa. Paikanpäälle Louvreen kannattaa mennä tuolloin mahdollisimman aikaisin, välttääkseen pahimmat ruuhkat.

5. Kävelykierrokset kaupungeissa.

Kävelykierrokset ovat usein maksuttomia, mutta erinomainen tapa todella tutustua kaupunkiin ja kuulla asioita, joita ei opaskirjoista löydä. Jos kävelykierroksen opas on mielestäsi osannut asiansa ja tehnyt kierroksesta viihdyttävän kokemusen, kukaan ei tietenkään kiellä tippaamasta häntä. Yksi jännittävä tapa tutustua kaupunkien yölliseen puoleen on niin kutsuttu ”bar hopping” eli baarihyppely, jota kannattaa koittaa erityisesti Budapestin hylättyihin taloihin rakennetuissa rauniobaareissa.

Lähde: Huffington Post