Nämä kokemukset voivat olla hyvästä ennen kuin kahdesta tulee kolme.

Lapset ovat ihania, mutta he osaavat olla myös äänekkäitä, vaikeita miellyttää ja vauvaiässä melkoisia kakka- ja puklukoneita. Lasten hankkiminen on kuitenkin asia, johon jokaisen parin kannattaa valmistautua hyvin.

Avuksi brittilehti Metro listasi 10 asiaa, jotka jokaisen parin pitäisi kokea ja käydä läpi ensin ennen kuin perustaa perheen.

1. Unettomia öitä

Huonosti nukutut yöt ovat osa monen perheen arkea, kun kotona on vauva. Miten sinä ja kumppanisi selviätte vähillä unilla tai täysin unettomilla öillä niin, ettei suhde ole pelkkää väsyneiden riitelyä? Se selviää kokeilemalla huonosti nukuttuja öitä esimerkiksi viikon ajan. Jos siitä selviää, se on hyvä merkki.

2. Säännöt selväksi

Ajatuksista vanhemmuuden ja jälkikasvun kasvattamisen suhteen kannattaa puhua etukäteen. Pienet erimielisyydet voi selvittää, mutta jos näkemykset eroavat suuresti, on niistä parempi olla tietoinen ennen kuin lapsia on tulossa.

3. Tutustu kakkaasi

Vauvan synnyttyä kakasta tulee yllättävän iso osa elämääsi – pohdit, mitä sen väri ja koostumus tarkoittavat vaippoja vaihtaessa.

4. Unohda vauvapalstat

Netin keskustelupalstoilta voi saada tukea ja hyviä neuvoja, mutta sieltä voi saada niskaansa myös älyttömän saarnan siitä, kuinka teet kaiken väärin ja olet huono vanhempi. Voikin olla siis parempi pysytellä erossa vauvapalstoilta.

5. Seulo some-kontaktejasi

Todennäköisesti ärsytät monia ihmisiä vanhemmuuden ensimmäisten kuukausien aikana julkaisemalla sosiaalisessa mediassa runsaasti vauvakuvia. Suurin osa antaa sen anteeksi, koska jakavat onnesi. Seulo joukosta pois ne, jotka rupeavat vaikeaksi – sellaista negatiivisuutta tuskin kaipaat elämääsi.

6. Koti sotkuiseksi

Jätä hyvästit siistille, järjestyksessä olevalle kodillesi. Vanhemmuus voi näkyä alkuun kaaoksena kodissasi ja siihen on parempi tottua. Jos toinen tulevista vanhemmista – saati molemmat – arvostavat suuresti siisteyttä ja järjestystä, kannattaa harjoitella etukäteen asumista kodissa, jossa on tavaroita hujan hajan.

7. Totu pukluun ja oksennukseen

Puklut tulevat tutuksi. Ne voivat ällöttää, mutta se vain kuuluu osaksi vanhemmuutta. Mutta odotahan vain, kun lapsi kasvaa ja oksennustaudit tulevat osaksi elämää…

8. Älä luota Googleen

Googlesta voi etsiä apua kaikkeen, mutta vauva-asioiden suhteen saatat aiheuttaa itsellesi paniikkia ja turhan reissun päivystykseen. Vauvasi itkee, mutta Google voi vihjata kyseessä olevan jokin isompi hätä, vaikka näin ei välttämättä ole. Vaikka netistä voi löytyä hyviäkin vinkkejä, ei kaikkea kannata uskoa.

9. Rakastakaa toisianne

Se on selvä asia, mutta silti monet lapset syntyvät onnettomiin suhteisiin. Pidä huolta, että et pysty kuvittelemaan elämää ilman kumppaniasi ja rakastat häntä todella. Romanttiset treffit voivat olla myös paikallaan, sillä vauvan synnyttyä aikaa – ja innostusta – moiseen ei välttämättä kovin pian löydy.

10. Innostu

Vanhemmaksi tuleminen on yksi mullistavimpia kokemuksia, mitä on. Sinä ja kumppanisi aiotte luoda uuden elämän, uuden ihmisen, joka palvoo teitä ja vastaavaa rakkautta ei muuten koe. Se antaa myös uutta puhtia parisuhteeseen. Vaalikaa siis jokaista hetkeä.

Lähde: Metro