Jos yksi tai useampi näistä kohdista täyttyy, on henkilö suuremmalla todennäköisyydellä uskoton kumppaniaan kohtaan.

Suurin osa meistä ei hyväksy pettämistä, ja harva on sitä mieltä, että pettäminen on ok. Yksiavioisuus ja uskollisuus ovatkin siis hyveitä ja ihanteita, joihin lähes kaikki parisuhteissa olevat pyrkivät.

Mutta näistä tavoitteista huolimatta uskottomuutta voi silti esiintyä parisuhteissa. on kuitenkin myös muistettava, että se, mikä lasketaan pettämiseksi, voi vaihdella eri ihmisten välillä. Osa saattaa kokea pienen flirtinkin olevan jo liikaa, kun toinen saattaa laskea pettämiseksi vain toistuvan uskottomuuden.

Jos syy pettämiseen voi olla hyvinkin konkreettinen, ja joskus voi olla hyvin epäselvää, millaiset motiivit ajavat kumppanin uskottomuuteen.

Millaiset asiat sitten tekevät jostakusta pettäjän? Tutkimuksissa on löydetty muutamia todella erikoisia syitä, jotka tekevät henkilöstä suuremmalla todennäköisyydellä uskottoman.

  1. Jos lapsuudenkodissasi on ollut pettämistä, toistat sinäkin todennäköisemmin samaa kaavaa aikuisena.

  2. Jos nimettömäsi on poikkeuksellisen pitkä, olet todennäköisempi pettäjä. Pitkä nimetön suhteessa etusormeen nimittäin merkitsee korkeampia testosteronitasoja, jotka puolestaan tekevät sinusta todennäköisemmän pettäjän. Tämä pätee niin miehiin kuin naisiin.

  3. Jos sinulla on aivoissasi normaalia pienempi oksitosiinia, suhtaudut seksiin todennäköisemmin pelkkänä fyysisenä aktina ja olet huonompi sitoutumaan, ja olet siten todennäköisempi pettäjä.

  4. Jos katsot paljon pornoa, on todennäköisempää, että olet uskoton.

  5. Jos olet vaaleahiuksinen, tekee se sinusta todennäköisemmän pettäjän.

  6. Jos olet poikkeuksellisen älykäs ja sinulla on normaalia korkeampi älykkyysosamäärä, petät kumppaniasi keskimääräistä todennäköisemmin.

  7. Jos vanhempasi olivat sinua kohtaan välinpitämättömiä, etäisiä tai hylkäsivät sinut, olet aikuisena todennäköisempi pettäjä.

Kuinka moni kohta sinun tai kumppanisi kohdalla pitää paikkansa?

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Bustle