Kuningattarella oli lista todella omituisia työtehtäviä henkilökunnalleen.

Englannin taannoin menehtynyt kuningatar Elizabeth II on poissa, mutta kuningatar tulee tuskin koskaan vaipuvan unohduksiin, sillä niin pitkäaikainen ja mielenkiintoa herättänyt hallitsija hän oli.

Kuningatar ehti elämänsä aikana tehdä paljon, ja hänellä oli myös ympärillään työntekijöitä, jotka olivat omistautuneita auttamaan hallitsijaa hyvin moninaisin tavoin.

Tavanomaisten tehtävien lisäksi kuningattarella oli kuitenkin alaisilleen myös hyvin erikoisia tehtäviä, joita moni ei välttämättä olisi kuvitellut edes olevan olemassa.

Seuraavassa listassa on muutama todella huvittava työtehtävä.

  1. Kenkien pehmittäjä

Eihän kuningattaren voi odottaa sanovan kesken tilaisuuden, että jalat hiertävät ja hänen täytyy istahtaa. Siksi kuningattarella olikin henkilökunnassaan työntekijä, jonka tehtävä oli kävellä sukat jalassa kuningattaren uusilla kengillä pitkin palatsia, ja pehmittää kengät valmiiksi.

2. Oma säveltäjä

Kuningattarella oli myös oma hovisäveltäjä, joka valittiin tehtävään aina kymmeneksi vuodeksi kerrallaan. Hänen tehtävänään oli säveltää musiikit erilaisiin valtion edustustilaisuuksiin ja juhliin

3. Postimerkkivastaava

Kuningattarella oli valtava postimerkkikokoelma, ja tätä työtä varten oli olemassa erillinen työntekijä, joka omisti osan työpäivistä kuningattaren postimerkkikokoelman huoltamiselle.

4. Joutsentiimi

Historian aikana suurin osa Englannin joutsenista on kuulunut maan hallitsijalle. Aiemmin kuninkaalliset ovat syöneet joutsenia juhlissaan, mutta myöhemmin kuningatar on omistautunut joutsenten suojelemiselle. Esimerkiksi Thames-joen eräällä pätkällä työskenteli kuningattaren oma joutsentiimi, joka vuosittain kävi nostamassa joutsenia joesta veneeseen ja tarkasti lintujen voinnin.

5. Maistaja

Vaikka Buckinghamin palatsi ei ole koskaan vahvistanut väitettä, uskotaan, että kuningatar Elizabethilla oli oma ruoan maistaja, joka varmisti etukäteen, ettei kuningattaren ruokaa ollut myrkytetty.

Oliko joukossa sinun unelmatyösi?

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: The List