Haaveiletko lapsen hankkimisesta, mutta epäröit, onko kumppanisi siihen valmis? Nämä merkit paljastavat, että hän ei vielä ole kypsä tähän.

Tikittääkö biologinen kellosi, ja sinusta olisi jo aika toteuttaa pitkään mielelläsi pyörineet lapsihaaveet? Saattaa olla, että sinä olet valmis vanhemmaksi, mutta se ei tietenkään automaattisesti tarkoita, että kumppanisi olisi samassa vaiheessa.

Hiertääkö mielessäsi epäilys, että miehesi biologinen kello ei käy samassa tahdissa omasi kanssa, eikä hän ole vielä valmis lapsen hankkimiseen?

Seuraavat merkit paljastavat, että olet epäilyksinesi oikeassa.

 1. Työ on hänelle ykkössijalla
  Miehesi on täysin fokusoitunut omaan uraansa ja viettää suurimman osan ajastaan toimistolla. Aivan sama, vaikka hän olisi kipeä, viettäisitte vuosipäiväänne tai olisitte luvanneet mennä juhlimaan isoäitisi syntymäpäiviä: muut asiat peruuntuvat työn tieltä. Kollegoilleen hän on kylläkin aina tavoitettavissa, eikä hän halua kuulla puhuttavankaan vapaapäivistä tai lomista. Jos siis hankkisittekin yhdessä lapsen, voit olla varma siitä, että häntä ei juuri kotona näy.

 2. Epämääräiset tulevaisuudensuunnitelmat
  Välillä hän suunnittelee lähtevänsä Aasian reppureissaamaan, sitten hän päättääkin lähteä festivaaleille kavereiden kanssa ja sitten hän päättäkin kouluttautua delfiininkouluttajaksi Intiassa. Hänen suunnitelmansa vaihtuvat jatkuvasti, eikä hänen tulemisiinsa ja menemisiinsä voi luottaa lainkaan. Hänen sitoutuneisuuteensa ja läsnäoloonsa ei voi todellakaan luottaa, eikä hän ole valmis tarvittavaan vastuunkantoon.

 3. Hän panikoi ehkäisyn pettämisestä
  Jos teillä käy sängyssä haaveri, ja kondomi menee esimerkiksi rikki, on miehesi aivan suunniltaan eikä pysty lopettamaan panikoimista. Tämä on melko selvä merkki siitä, että lapsi ei kuulu hänen suunnitelmiinsa ainakaan tällä hetkellä.

 4. Elämäntyyli paljastaa paljon
  Hän ostaa jääkaappiin lähinnä olutta ja eineksiä, viikonloppuisin hän suunnittelee lähinnä erilaisia rientoja ja kavereita hänen pitää nähdä lähes joka päivä. Hänen elämäntyylinsä paljastaa, ettei lapsenkasvatus todellakaan ole hänen suunnitelmissaan vielä pitkään aikaan.

 5. Tuttavapiirin lapset
  Kun tuttavapariskuntanne lapsia on paikalla vaikkapa yhteisissä juhlissa, hän ei todellakaan ole leikittämässä heitä tai vaikkapa kiipeämässä lasten kanssa puuhun. Hän pysyttelee mieluummin etäämmällä lapsista eikä edes tiedä, mitä ihmettä heidän kanssaan edes pitäisi tehdä. Hän ei selkeästi halua elämäänsä lapsia vielä pitkään aikaan.

  Kuulostaako tutulta? Miehesi tuskin jakaa biologisen kellosi tikitystä, mutta hänen kanssaan kannattaa toki puhua asiasta suoraan, eikä luottaa yksinomaa edellä mainittuihin merkkeihin.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Wunderweib / Kuva: Drew Hays, Unsplash