Näistä asioista ei kannata missään kohtaa pihistää, jos se vain on mahdollista!

Jokaisella meistä on omat kriteerit sille, mitkä asiat muodostavat laadukkaan elämän. Nämä asiat ovat sellaisia, joihin meidän pitäisi aina panostaa, jos se vain suinkin on meille ajallisesti tai taloudellisesti mahdollista.

Seuraavat 5 kohtaa ovat sellaisia, joihin meistä jokaisen kannattaisi panostaa, sillä nämä asiat parantavat elämänlaatuamme.

 1. Matkustelu
  Matkustelun ei tarvitse tarkoittaa sitä, että asut viiden tähden hotelleissa ja loikoilet kaiken ajan uima-altaalla juomassa drinkkejä – mikä sekin on toki mahtavaa! Matkustelu voi myös tarkoittaa tutustumista uusiin kulttuureihin ja maihin, ja samalla tutumista omaan itseensä paremmin. Usein parhaat matkustelukokemukset voivat syntyä siitä, että olet tavannut paljon mielenkiintoisia ihmisiä. Parhaat muistommekin liittyvät usein juuri matkusteluun.

 2. Koulutus
  Elämä on ikuista oppimista, eikä oppimisen tarvitse loppua siihen, että suoritat tutkinnon yliopistossa tai jossakin muussa oppilaitoksessa. Pidä itsesi avoimena uusille asioille ja ole valmis oppimaan uutta. Opiskele vaikkapa kokkaamaan paremmin, opettele uusi kieli tai vaikka soittamaan instrumenttia!

 3. Asiat, jotka tekevät sinulle hyvän olon
  Jos jokin asia tuottaa sinulle nautintoa ja hyvän mielen, panosta siihen! Jos vaikkapa haluat käydä tanssimassa, käydä elokuvissa tai hieronnassa tai käydä kasvohoidossa, tee se! Älä pihistä asioista, joista sinulle tulee hyvä olo (jos se vain suinkin on mahdollista!)

 4. Terveys ja hyvinvointi
  Kehon ja mielen terveys kulkevat käsi kädessä, ja tarvitset kumpaakin voidaksesi hyvin. On tärkeää, että pidät liikunnasta, unesta ja ravinnostasi hyvää huolta, sillä ne ovat tärkeimpiä elementtejä hyvinvointiasi ajatellen. Löydä itsellesi liikuntalaji, josta nautit, ja harrasta sitä säännöllisesti. Syö terveellistä ruokaa ja nuku vähintään 7 tuntia yössä.

 5. Harrastukset
  On tärkeää, että sinulla on riittävästi aikaa tehdä asioita, joita rakastat. Olipa se lukemista, vuorikiipeilyä, kokkausta, liikuntaa tai vaikkapa makrameekäsitöitä, on tärkeää, että sinulla on aikaa tehdä asioita, joista nautit. Työelämä vaatii vastapainokseen myös jotain muuta!

Ovatko edellä mainitut asiat sinulle tärkeitä? Jos ovat, panosta niihin!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: All Women’s Talk / Kuva: Caroline Veronez, Unsplash