Narsistista eroaminen on vaikeaa, mutta se todellakin kannattaa!

Kaikki, jotka ovat joskus olleet parisuhteessa narsistin kanssa tietävät, että tällaisessa suhteessa eläminen on uuvuttavaa, ja suhteen lopettaminen todella vaikeaa. Narsisti on tottunut manipuloimaan sinua saadakseen aina tahtona läpi, saadakseen sinut tuntemaan itsesi mahdollisimman pieneksi ja arvottomaksi, ja tehden sinusta epävarman.

Jos eroaminen tuntuu todella haastavalta, koita muistuttaa itseäsi siitä, pian eron jälkeen alat voida selvästi paremmin ja löydät elämänilosi uudelleen!

Erityisesti nämä neljä ihanaa asiaa tapahtuvat sinulle, kun uskallat lopettaa suhteen narsistin kanssa.

 1. Et enää laiminlyö itseäsi
  Kun olet suhteessa narsistin kanssa, et yleensä enää jossain kohtaa jaksa panostaa itseesi. Laiminlyöt omia toiveitasi, tarpeitasi ja halujasi, sillä narsistin pitää aina olla kaiken keskipisteenä. Kun olet löytänyt vapautesi uudelleen, pystyt taas vihdoin asettamaan itsesi ykköseksi, ja se on mahtavaa!

 2. Löydät takaisin itsesi luo
  Narsistit ovat yleensä todella hyviä saamaan kumppaninsa pikkuhiljaa luopumaan kaikista itselleen tärkeistä asioista, kuten harrastuksista, ystävistä ja perheestä. Olet saattanut unohtaa myös omat arvosi ja mielipiteesi. Nyt voit taas koko sydämestäsi keskittyä miettimään, mitä sinä haluat elämälläsi tehdä ja kenen kanssa!

 3. Et enää alistu
  Kukaan ei enää tästä eteenpäin pysty alistamaan sinua, sillä sinusta on tullut voimakas, ja voimistut edelleen. Et enää ikinä antautuisi samanlaiseen suhteeseen, sillä osaat nyt tunnistaa varoitusmerkit. Lisäksi opit sanomaan oman mielipiteesi paljon suoremmin.

 4. Olet realistisempi
  Uskot kyllä edelleen rakkauteen, mutta sinusta on tullut realistisempi. Et enää kuvittele pystyväsi muuttamaan ihmistä, etkä kuvittele, että ajansaatossa mies kyllä muuttuu ja alkaa rakastaa sinua tosissaan. Sinulla on silti usko siihen, että löydä uuden rakkauden, joka on paljon entistä parempi!

Jos olet suhteessa narsistin kanssa, uskalla lopettaa kuluttava suhde! Jos olet jo lopettanut suhteen, onnittelut! Nyt ansaitset pelkästään hyviä asioita elämääsi!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Wunderweib / Kuva: Jackson David, Unsplash