Tiesitkö, että raskausarpien syntymistä voi ehkäistä loppujen lopuksi hyvin yksinkertaisilla keinoilla?

Kukapa meistä ei olisi jo etukäteen huolissaan odotusajan mukanaan tuomista raskausarvista kehossaan. Raskausaika tuo muutenkin mukanaan kaikenlaisia ongelmia, eivätkä raskausarvet sinällään tietenkään ole kivuliaita tai vaarallisia. Esteettisesti ne voivat kuitenkin olla hyvin häiritseviä, eikä luultavasti kukaan varsinaisesti hihku innosta, kun keho muuttuu tiikeriraidalliseksi.

Kaikille raskausarpia ei toki tule, mutta noin 75–90 % naisista saa niitä kehoonsa raskauden aikana. Arvet muodostuvat nopean ja merkittävän painonnousun, sekä kuivan ihon seurauksena. Yleensä raskausarvet muodostuvat vatsan alueelle, mutta niitä voi ilmestyä myös pakaroihin ja rinnan alueelle.

Aivan täysin arpia ei ikävä kyllä voi estää, mutta hyvä uutinen on se, että niiden määrää ja voimakkuutta on mahdollista vähentää näiden kolmen helpon neuvon avulla.

 1. Syö oikein
  On tärkeää, että syöt ravinnepitoista ruokaa lastasi varten, mutta pyri silti välttämään liian suurta ruuan määrää, sillä mitä kontrolloimatonta painonnousu on, sitä pahempia arpia siitä seuraa. Pyri myös syömään ravintoa, josta saat E-vitamiinia, sillä sekin auttaa arpien välttämisessä!

 2. Välttele kylpyjä
  Älä hemmottele itseäsi raskausaikana pitkillä kylvyillä, sillä ne kuivaavat ihoasi merkittävästi, mikä puolestaan aiheuttaa arpia. Jos sinun on pakko päästä kylpyyn, muista rasvata ihosi kosteusvoiteella huolellisesti kylvyn jälkeen!

 3. Muista liikkua
  Liikunta auttaa ihoasi pysymään kimmoisana ja pitää myös sidekudoksestasi huolta. Muun muassa uiminen ja kevyt jumppa ovat hyviä lajeja raskauden aikana.

  Ota neuvot talteen ja pidä ihosi kunnossa myös raskauden aikana!

  Lähde: Wunderweib / Kuva: Sora Shimazaki, Pexels