Nämä tärkeät elementit eivät saisi puuttua kenenkään vaatekaapista.

Kun rakennat vaatevalikoimaasi, eli luot oman vaatekaappisi sisällön, tulisi sinun huolehtia eräästä tärkeästä asiasta: vaikka vaatekaappiin on hauska hankkia välillä myös vähän erikoisempia ja villimpiä vaatteita, pitäisi jokaisella kaksikymmentä vuotta täyttäneellä on niin sanotut perusasiat hallussa. Jokaisen vaatevarastoon siis pitäisi kuulua muutamia pukeutumisen klassikoita, joiden varaan asun kun asun voi rakentaa.

Näiden kymmenen klassikon hankinnassa ei myöskään kannata turhaa pihistellä, vaan pikemminkin panostaa, sillä näitä tulet käyttämään paljon ja pitkään!

Panosta siis siihen, että nämä seuraavat klassikot kuuluvat sinkin vaatekaappiisi.

 1. Bleiseri
  Täydellisesti istuva klassinen ja simppeli bleiseri tekee asusta kuin asusta hienostuneemman! Kun puet bleiserin farkkujen ja t-paidan kanssa, näyttää asusi heti tyylikkäämmältä. Bleiserin kannattaa olla musta, tai jokin muu klassinen väri, kuten tummansinen, harmaa tai vaikkapa beige. Bleiserissä kannattaa panostaa laadukkaaseen materiaaliin ja täydelliseen istuvuuteen.

 2. Pillifarkut
  Tämä farkkumalli on monikäyttöinen ja sopii kropalle kuin kropalle! Pillifarkut ovat täydelliset niin korkkareiden, ballerinojen, citylenkkareiden kuin saappaidenkin kanssa. Jos pillifarkkusi ovat mustat tai tummansiniset, käyvät ne töihin ja virallisempiinkin tilaisuuksiin.

 3. Klassiset farkut
  Simppelit siniset farkut kuten vaikkapa Levikset tai Leet ovat aina hyvä valinta, olipa sinulla päiväohjelmassa shoppailua, muutto, töitä, anopin kanssa kahvittelua tai matkustamista. Panosta täydellisesti istuviin farkkuihin ja yhdistä ne simppelin t-paidan kanssa.

 4. Klassinen t-paita (mustana, valkoisena ja harmaana)
  Jos sinulla on kaapissasi simppeli ja hyvin istuva t-paita muutamassa eri perusvärissä (musta, harmaa ja valkoinen), ei sinun tarvitse koskaan valittaa, ettei sinulla olisi mitään, mihin pukeutua. T-paidan voi stailata monella tavalla, ja se käy lähes jokaiseen tilaisuuteen. Muista valita sellainen kaula-aukko, joka imartele juuri sinun kasvojasi.

 5. Nuden väriset korkkarit
  Jokaisella pitäisi olla nuden väriset korkkarit vaatekaapissaan. Ne ovat täydellinen valinta monien vaatteiden kanssa, ja saavat sinut näyttämään aina tyylikkäältä. Nude väri saa myös jalkasi näyttämään pidemmiltä. Valitse kengän kärjen muoto sekä koron korkeus ja paksuus omien mieltymystesi mukaan. Tärkeintä tietysti on, että pystyt kävelemään ilman onnettomuuksia kengilläsi!

 6. Laadukkaat matalakantaiset kiiltonahkakengät
  Jos valitset korkkareiden sijaan matalakantaiset kengät, valitse kiiltonahkaiset kengät! Kiiltonahka tekee matalista kengistä heti elegantimmat ja näyttävämmät.

 7. Kynähame
  Jokainen nainen tarvitsee täydellisesti istuvan kynähameen! Kynähame on nimittäin samaan aikaan sekä seksikäs että tyylikäs, eikä koskaan mene pois muodista. Valitse hame, joka loppuu juuri polviesi yläpuolelle, ja istuu vartaloosi täydellisesti.

 8. Laadukas villainen ulkotakki
  Laadukas villasta valmistettu takki on investointi, joka kestää vuosia. Kannattaa ehdottomasti panostaa takkiin, jossa on käytetty laadukkaita materiaaleja ja jonka siluetti sopii sinulle täydellisesti. Kannattaakin ostaa takki mieluummin kivijalkakaupasta kuin netistä, sillä takin pitää sopia sinulle kuin valettu. Valitse neutraali väri, kuten musta, harmaa tai kameli, sillä se kestää aikaa paremmin kuin jokin ohimenevä muotiväri.

 9. Näyttävä neuletakki
  Näe hieman vaivaa, ja etsi itsellesi neuletakki, joka tekee vaikutuksen ja kääntää päät! Älä tyydy tylsään, vaan valitse vaikkapa neule, jossa on mielenkiintoinen väriyhdistelmä, kuvio tai vaikkapa paljetteja!

 10. Vyö
  Valitse vaatekaappisi muutama erilainen vyö, jotka auttavat muokkaamaan asustasi erilaisia muunnelmia. Huolehdi siitä, että sinulla on ainakin kolme erilaista vyötä: nahka, kiiltonahka ja printti. Esimerkiksi sähäkkä leopardivyö tekee muuten klassisesta asusta heti mielenkiintoisemman.

  Saitko listasta inspiraatiota? Hyvä! Käytä inspiraatiota oman vaatekaappisi täydentämisessä!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: All Women’s Talk / Kuva: Anna Tarazevich, Pexels